Fonduri europene. Viorica Dăncilă, ANUNȚ în ședința de Guvern

Viorica Dăncilă a vorbit în cadrul ședinței de Guvern despre fondurile europene.

Premierul României a ținut să aducă precizări după ce au apărut în spațiul public îngrijorări legate de absorbția fondurilor europene.

"Pentru că în ultima perioadă au apărut în spaţiul public o serie de informaţii legate de fondurile europene, aş vrea să punctez câţiva paşi importanţi făcuţi în acest domeniu, pentru a ne atinge obiectivele de absorbţie prevăzute în programul de guvernare. (...) Doamna ministru Plumb a deblocat situaţia în care ne aflam doar cu un an în urmă şi a reuşit acreditarea autorităţilor de management, lansarea de apeluri de proiecte în valoare de 22 miliarde euro din totalul de 28 de miliarde de euro, cât reprezintă numai politica de coeziune în această perioadă de programare financiară, şi au fost încheiate contracte în valoare de 11,2 miliarde de euro", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

Ea a precizat că, în cel mai scurt timp, ministrul Fondurilor Europene va da şi "alte veşti bune". 

"S-a vorbit în ultima perioadă tot mai mult de pierderea unor fonduri europene şi sunt convinsă că, în cel mai scurt timp, doamna ministru Plumb împreună cu colegii din Comisia Europeană ne vor da veşti bune, care să risipească aceste îngrijorări apărute în spaţiul public", a mai afirmat Dăncilă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel