Fonduri europene. Gabriela Firea, anunț pe Facebook: Am semnat azi

Foto Facebook / Gabriela Firea
Foto Facebook / Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat că a semnat, împreună cu Marius Nica, un acord de colaborare între Primăria Municipiului București, Ministerul Fondurilor Europene, prin care cele două instituții se angajează să colaboreze pentru susținerea implementării și monitorizării proiectelor finanțate din fondurile structurale și de investiții europene.

"Fonduri europene in valoare de 9 milioane de euro pentru trei spitale din Capitala!

Am semnat azi, impreuna cu Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, un acord de colaborare intre Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Fondurilor Europene prin care cele doua institutii se angajeaza sa colaboreze pentru sustinerea implementarii si monitorizarii proiectelor finantate din fondurile structurale si de investitii europene.

Acordul vine in contextul in care trei dintre spitalele Municipalitatii au semnat, in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, 5 contracte in valoare totala de aproape 9 milioane de euro, pentru finantarea unor programe de formare a personalului medical. Este vorba de Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie Filantropia si Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino.

Ma bucur sa anunt semnarea contractelor de finantare pentru mai multe proiecte dedicate perfectionarii si pregatirii personalului medical din spitalele aflate in subordinea PMB. Trei dintre spitalele Municipalitatii, Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, Spitalul Clinic Filantropia si Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu - vor beneficia de fonduri europene in valoare totala de aproape 9 milioane euro pentru finantarea unor programe de formare a personalului medical. Este vorba de proiecte extrem de importante de care vor beneficia 3100 de medici si asistenti. Este necesar sa avem aparatura de ultima generatie, dar perfectionarea permanenta a personalului medical este esentiala pentru realizarea unui act medical de calitate.

Boli rare

Am explicat ca la Spitalul Gomoiu se va derula un program dedicat imbunatatirii calitatii vietii copiilor cu boli rare – in valoare de peste 2,9 milioane euro, iar Spitalul Filantropia va beneficia de fonduri dedicate perfectionarii pentru gestionarea marilor urgente din sarcina si nastere, valoarea fondurilor fiind de peste 1,3 milioane euro.

Depistarea precoce a cancerului de col uterin

Totodata, Spitalul Cantacuzino a depus trei cereri de finantare, doua dintre acestea fiind contractate - program de pregatire pentru screeningul si depistarea precoce a cancerului de col uterin in valoare de aproape 1,4 milioane euro si un program dedicat pregatirii specialistilor din domeniul diabetului – in valoare de peste 1,2 milioane euro. Spitalul are in proces de contractare un program de formare medicala pentru sanatatea femeii si copilului de peste 2 milioane euro.

Proiectele au fost contractate in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020 si vor fi implementate la inceputul anului 2018.

Marius Nica

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica: „In primul rand vreau sa va felicit pe dvs, staff-ul Primariei, dar si pe directorii celor trei spitale pentru proiectele pe care le-au depus si pe care le-au castigat in cadrul acestui apel cu atat mai important cu cat suma de 9 milioane de euro reprezinta 10 la suta din intreaga alocare financiara la nivel national.”

Marius Nica a anuntat ca „din luna ianuarie sunt disponibile fonduri europene pentru reabilitarea si modernizarea ambulatoriilor cu suma cuprinsa intre 100.000 si 2.3 milioane de euro. Principalii beneficiari ai acestor fonduri sunt primariile si spitalele din subordinea acestora”.

[citeste si]

La randul sau, directorul medical al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale, Turkes Ablachim, a explicat ca, in cadrul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale functioneaza din aceasta toamna un birou pentru promovarea sanatatii, care are ca obiectiv cresterea absorbtiei de fonduri europene in domaniul medical", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel