Fondul Suveran de Investiții. Orban, sesizare către Avocatul Poporului

Avocatul Poporului
Avocatul Poporului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni seara că liberalii vor sesiza Avocatul Poporului cu privire la OUG referitoare la înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

"Sesizăm Avocatul Poporului, dar vă spun că nu pot să facă Fondul Suveran de Investiţii numai în baza acestei ordonanţe, trebuie să dea o hotărâre de guvern. Noi sesizăm la Ciorbea, Ciorbea bineînţeles că nu va da curs sesizării noastre, aşa cum nu a făcut la nicio ordonanţă de urgenţă care exista riscul să fie declarată neconstituţională", a declarat Orban, la Realitatea TV.

El a acuzat PSD că a "băgat la sertar" proiectele de lege de aprobare a unor ordonanţe pentru ca diferitele acte normative să nu fie sesizate la CCR şi a dat drept exemple Ordonanţa privind contractele part-time şi Ordonanţa referitoare la supraimpozitarea persoanelor cu dizabilităţi.

Ludovic Orban a declarat vineri, la Arad, că Ordonanţa de Urgenţă privind FSDI pregăteşte "cea mai mare escrocherie postrevoluţionară" prin punerea sub control politic a tuturor companiilor de stat, el menţionând că liberalii se opun acestui fond.

PNL a atacat la CCR Legea de înființare a Fondului Suveran de Investiții

În acest context, liderul PNL a amintit faptul că liberalii au atacat la Curtea Constituţională Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii şi că aceasta a fost declarată neconstituţională, în integralitatea ei.

"Guvernul a adoptat ieri (joi, n.r.) o ordonanţă de urgenţă care pregăteşte cea mai mare escrocherie postrevoluţionară, şi anume, aşa-zisul Fond Suveran de Dezvoltare şi de Investiţii. (...) Persistă în acest demers ticălos de jefuire a celor mai importante şi profitabile companii de stat în încercarea de a atinge câteva obiective. Ce înseamnă acest Fond Suveran de Investiţii? Înseamnă că toate companiile de stat profitabile vor fi puse sub controlul politic al unui om numit de Dragnea, cel mai probabil ministrul Finanţelor sau dacă nu ministrul Finanţelor, atunci apropiatul în ale infracţiunilor domnului Dragnea, Darius Vâlcov, care este, după opinia mea, mintea diabolică din spatele acestui Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii", a afirmat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel