EXCLUSIV  Fochistul de la Vitan-Bârzești: Bijuteriile și dinții NU rămân după incinerare. Ce spune despre alte zvonuri din spațiul public

Fochistul de la Crematoriul Vitan-Bârzești a spus, pentru DCNews, ce nu rămâne după incinerarea unei persoane decedate, în contextul multelor declarații din spațiul public, după tragedia din Caracal. 

”În timpul incinerării, temperatura ajunge la 900-1000 de grade. Înainte de incinerare, cuptorul este preîncâlzit la o temperatură de minimum la 650 de grade.” a spus fochistul de la Crematoriul Vitan-Bârzești. 

La această temperatură, într-un crematoriu, adică în condițiile unei arderi controlate, arderea durează două ore. 

”După o incinerare completă, rămân fragmente de oase mai mici sau mai mare, în cazul oaselor mai groase rămân fragmente mai mari.” a spus Emilian Niculescu, care nu a remarcat să rămână vreun cartilaj de creștere. 

Cu privire la oasele după incinerare, din cauza temperaturii ridicate necesare arderii, culoarea oaselor și a cenușii este un alb sau gri foarte deschis. Nu au nicio urmă de cenușiu închis, ca în cazul rămășițelor din Caracal.  ”Este gri deschis, aproape de alb” a spus fochistul. 

Chiar dacă în Caracal, descrierea faptelor este una diferită față de ce se întâmplă într-un crematoriu, s-a ajuns ca mare parte a corpului să se topească, dar oasele, rămășițele rămase nu par a fi calcinate. 

Au fost informații cu privire la rezistența creierului chiar și în procesul de incinerare, fapt negat de fochist, care spune că nu a rămas niciodată. Nici bijuteriile nu ar rezista temperaturilor ridicate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel