Focare de pestă procină în Bihor

Pesta porcina, confirmata în Buzău
Pesta porcina, confirmata în Buzău

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor a informat, joi, că mai sunt opt focare de pestă porcină africană (PPA) la porcii domestici şi şase focare la mistreţi.

"Urmare a activităţilor specifice de control şi asanare a bolii, desfăşurate de către specialiştii din cadrul DSVSA Bihor, la data prezentului comunicat în cadrul judeţului Bihor mai sunt active, câte patru focare în două localităţi aparţinând comunei Şimian, respectiv Şimian şi Şilindru. Ultimul focar a fost confirmat în data de 7 mai 2019 în Şilindru," se arată în comunicat.

Referitor la evoluţia PPA la porcii mistreţi, numărul total de focare este de şase, în cele şase fonduri de vânătoare în care a fost diagnosticată boala: FV 9 Cubulcut, FV 12 Balc, FV 4 Şimian, FV 49 Pestiş, FV 48 Cuieşd şi FV - Complex Wild Boar Club Balc, ultimul caz confirmat fiind la data de 30 mai în FV Cuieşd.

Conform procedurilor, DSVSA Bihor continuă la nivelul întregului judeţ aplicarea de măsuri sanitare veterinare de control şi supraveghere a efectivelor de suine domestice şi sălbatice, în scopul prevenirii apariţiei de noi cazuri de îmbolnăvire, respectiv a depistării precoce a eventualelor suspiciuni de PPA.

Directorul DSVSA Bihor, dr. Remus Moţoc, reaminteşte că toate animalele afectate sau suspecte, precum şi cele care au venit în contact cu acestea, trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie. 

Vezi și: ANSVSA: Focarele de pestă porcină africană prezente în 108 localităţi;valoarea despăgubirilor a depăşit 251,8 milioane lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel