Florin Roman îl contrazice pe Rareş Bogdan. Precizare despre demisia lui Orban

Florin Roman a precizat că demisia lui Orban din funcția de premier este exclusă pentru declanșarea alegerilor anticipate și că Rareș Bogdan ar trebui să discute mai mult cu el pe chestiuni parlamentare. Liberalul a mai afirmat că Orban nu va candida la primăria Capitalei, dar va fi inclus în sondaje.

"Eu pot să vă spun în felul următor. Cel mai devereme alegerile locale vor avea loc pe 24 mai, cel mai târziu în data de 14 iulie și în câteva zile vom face și public acest calendar pentru că noi ne dorim alegeri anticipate pentru alegerile generale. Premierul nu are de ce să demisioneze, partidul nostru exclude această variantă. Rareș e prietenul meu dar pe cutumă parlamentară și pe chestiuni care țin de Parlament l-aș sfătui să discutăm mai mult împreună. Există și procedura angajării și cea a ordonanțelor de urgență, deci sunt lucruri pe care PSD-ul nu le va înghiți", a declarat Florin Roman, luni, după Biroul Executiv al PNL, citează Mediafax.

"Fake news"

Întrebat ce părere are despre o candidatură a lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei, deputatul PNL a negat categoric posibilitatea ca premierul să candideze pentru această funcție.

"E un fake news, nu s-a discutat acest lucru. Oirce liberal care stă foarte bine în sondaje poate fi un candidat însă în cazul domnului Orban, știți cutuma Partidului Național Liberal, președintele partidului este primul-ministru. Punct. În sondaje îi punem pe cei mai buni din partid, inclusiv pe Ludovic Orban. De fiecare dată sondăm președintele de partid. Subiect înschis. Ludovic Orban nu candidează la Primăria Capitalei. Restul sunt speculații", a mai spus Roman.

În spațiul public au apărut informații, pe surse, potrivit cărora la întâlnire de vineri, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis i-ar fi propus lui Ludovic Orban să candideze la funcția de primar general al Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel