Florin Piersic, pensie SCANDALOASĂ. Cât câștigă marele actor după o viață pe scenă

Florin Piersic a împlinit astăzi 84 de ani. Acesta primește o pensie modestă și scandaloasă de la statul român.

Florin Piersic împlinește astăzi vârsta de 84 de ani. Deși este unul dintre mai îndrăgiți și apreciați actori români, se pare că statul nu este de acord cu acest lucru.

După ce s-a retras de pe scenă, primește de la statul român o pensie lunară de 2.000 de lei. Veniturile marelui actor sunt însă completate de indemnizația de 2.700 de lei de la UNITER. 

Proprietățile lui Florin Piersic

Florin Piersic nu se poate mândri cu un venit fabulos, mai ales după zecile de mii de spectacole, dar are în proprietate mai multe locuințe. Pe lângă casa micuță și cochetă în care locuiește la ora actuală, mai deține un imobil tot în Cluj-Napoca, precum și o casă de vacanță. De asemenea, mai are pe numele său și o vilă în București, citează romaniatv.net.

A fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler

Florin Piersic a fost decorat în urmă cu 18 ani (în 2002) cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler "pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc". În 1967, a primit Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a "pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel