Urmărește emisiunea live


Florin Mituleţu-Buică, numit preşedintele AEP

AEP
AEP

Senatul şi Camera Deputaţilor l-au numit miercuri, în şedinţă comună, pe Florin Mituleţu-Buică, ca preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, după ce fostul şef al instituţiei şi-a dat demisia din funcţie. 

Parlamentarii s-au exprimat prin vot secret cu buletine, fiind înregistrate 252 de voturi pentru Florin Mituleţu-Buică şi 127 împotrivă.

Contracandidatul lui Florin Mituleţu-Buică a fost Marian Muhuleţ, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi PMP). În favoarea lui Marian Muhuleţ au votat 127 de parlamentari, iar 252 au fost împotrivă.

Florin Mituleţu-Buică a ocupat, până în prezent, funcţia de secretar general al AEP, iar Marian Muhuleţ este vicepreşedintele instituţiei.

Preşedintele AEP este numit prin hotărâre adoptată de plenul Parlamentului. Şeful AEP nu poate fi membru al unui partid politic, având 15 zile de la validarea mandatului pentru a renunţa la această calitate.

Mandatul este de opt ani şi poate fi reînnoit o singură dată.

Amintim că Daniel Barbu, care a deţinut funcţia de şef la AEP din anul 2017, a demisionat în urmă cu două săptămâni din motive personale.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel