Florin Iordache: Proiectul privind grațierea, în dezbatere publică

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a prcizat, miercuri, într-o conferință de presă,  că actele normative privind grațierea și modificarea legislației penale au fost finalizate marți seară și trimise spre consultare Consiliului Suprem al Magistraturii.

"Ministerul Justiției a elaborat două acte normative care sunt în dezbatere publică. Aceste acte normative au fost finalizate ieri și trimise spre consultare CSM, Înaltă Curte și Parchet. Ele vizează grațierea, nu amnistia. Grațiere care nu vizează fapte de corupție și fapte grave. Cel de-al doilea act vizează hotărârile CCR care stabilește pentru anumite fapte să fie mai bine precizate. Prin semnătura mea, ele au fost transmise tuturor celor interesați. Cand vom avea toate avizele vom discuta în Guvern", a spus ministrul Florin Iordache.

[citeste si]

Potrivit ministrului Justiției,  "peste 2.000 de persoane pot beneficia de grațiere".

Florin Iordache a justificat necesitatea gratierii prin "gradul de incarcare a penitenciarelor, de peste 150%. o decizie CEDO ne poate obliga, din cauza condamnarii Romaniei... Nu putem construi peste noapte cele 9.000 de locuri care ne trebuie".

"Este clar ca in Romania este nevoie de o lege a gratierii, a mai spus Iordache".

Florin Iordache a mai precizat că, în cursul zilei de miercuri, aceste proiecte urmează să fie postate şi pe site-ul Ministerului Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel