Florin Iordache, OUG 13: " Nu am fost citat la DNA"

Fostul ministru al Justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Slatina, că nu a fost citat până în prezent să se prezinte la DNA în ancheta privind elaborarea OUG 13/2017. 

Întrebat dacă a primit citaţie până acum pentru a se prezenta la DNA în acest caz, Iordache a spus că nu, subliniind că nu ştie ce anchetează DNA în legătură cu ordonanţa menţionată. 

"Ce să vă spun? E o anchetă în derulare, am înţeles că cineva a făcut o sesizare la DNA, anchetează. Să ancheteze!", a adăugat Florin Iordache. 

El a mai afirmat că decizia de a demisiona a fost una personală, reprezentând "un pas în spate" în contextul presiunii publice, pentru a nu determina căderea guvernului. 

"Eu am avut susţinere totală din partea guvernului, cât şi din partea colegilor mei, în Parlament - a fost şi acea moţiune (...) care a fost respinsă. Dar datorită faptului că s-a inoculat ideea că de fapt Ordonanţa 13 poate duce la căderea guvernului, eu personal mi-am asumat, pentru că cele două proiecte şi cele două idei au fost ale mele. Mi-am asumat, am făcut un pas în spate". 

Întrebat dacă a discutat despre conţinutul OUG 13 cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi cu premierul Sorin Grindeanu, Iordache a afirmat că nu a discutat cu Liviu Dragnea pe această temă, însă premierul "a cunoscut cuprinsul ordonanţei". 

"Cu domnul Dragnea, vizavi de ordonanţă, n-am discutat. (...) Singurele discuţii le-am avut cu domnul Grindeanu pentru că, până la urmă, erau discuţii colegiale şi dumnealui a ştiut sau a cunoscut cuprinsul ordonanţei, fără îndoială. Tot guvernul a fost de acord cu cuprinsul ordonanţei, nu asta era problema. Problemele au apărut din cauza presiunii publice, că a existat acea tensiune în piaţă că vezi doamne, nu ştiu ce rezolvă această ordonanţă şi cui îi e adresată", a mai declarat Iordache, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel