Florin Cîțu, o nouă ședință de urgență după alertele METEO. Cod ROȘU de ploi torenţiale

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Premierul României, Flori Cîțu, susține o nouă ședință de urgență în care discută cu prefecții cu privire la situația inundațiilor din România.

UPDATE 16.05 „E nevoie de implicarea tuturor prefecților, trebuie să mergeți pe teren acolo unde este nevoie! Să fiți unde e nevoie, să avem imediat o evaluare a situației. (...)

Din păcate, avem două decese confirmate. Transmit pe această cale condoleanțe familiilor!”, a zis, duminică după-amiază, premierul Florin Cîțu. 

„Suntem în căutarea unui bărbat care a fost luat de ape în cursul zilei de vineri”, a mai spus Florin Cîțu, printre altele. 

Știrea inițială

Guvernul României anunţă că, la ora 16.00, premierul Florin Cîţu participă, în sistem online, la videoconferinţa cu prefecţii.

"Duminică, 20 iunie 2021

Ora 16:00 

- Participare, în sistem online, la videoconferința cu prefecții

- Oportunități fotograf și cameraman oficiali

- Palatul Victoria

- Intervenția premierului de la începutul întâlnirii va fi transmisă live pe paginile de Facebook și YouTube ale Guvernului și prin sistemul unic de distribuție al Palatului Victoria.", transmite Guvernul României.

Şedinţa vine în contextul avertizărilor meteorologice prelungite până luni seară, fiind emis cod portocaliu şi cod galben pentru cea mai mare parte a ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţa, noi avertizări meteo cod roşu de ploi torenţiale în localităţi din judeţele Bacău, Vrancea, Brăila şi Galaţi. 

Potrivit meteorologilor, între orele 10:00 şi 12:00, în judeţul Bacău, în localităţile: Comăneşti, Târgu Ocna, Dărmăneşti, Dofteana, Oituz, Asău, Agăş, Mănăstirea Caşin, Ghimeş-Făget, Slănic-Moldova, Pârgăreşti, Palanca, Brusturoasa, Caşin şi în judeţul Vrancea, în Vizantea-Livezi, Câmpuri, Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Reghiu, Nistoreşti, Paltin, Pauleşti, Vintileasca, Andreiaşu de Jos, Negrileşti, Năruja, Valea Sării, Bârseşti şi Spulber se vor semnala averse torenţiale ce vor depăşi 35 -.40 de litri/mp.

În zona avertizată, în ultimele zile, s-au cumulat cantităţi de apă, în medie, de peste 90 - 100 de litri/mp.

De asemenea, până la ora 10:30, în localităţile Vădeni şi Siliştea din judeţul Brăila şi în Braniştea şi Şendreni din judeţul Galaţi se vor semnala averse torenţiale ce vor depăşi 35 - 40 de litri/mp şi descărcări electrice. Potrivit ANM, în ultimele 4 ore, în zona avertizată s-au acumulat deja peste 60 - 80 de litri/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel