Florin Cîțu, gestiune ineficientă. PSD pregătește moțiunea simplă

Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Florin Cîțu FOTO AGERPRES

Deputatul Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, afirmă că social-democraţii lucrează la textul unei moţiuni simple îndreptate împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, prin care doresc să amendeze faptul că în trei săptămâni de la instalarea în funcţie acesta 'nu a gestionat sub nicio formă acest domeniu'.

'Lucrăm în clipa de faţă la textul unei moţiuni simple pe care să o depunem săptămâna viitoare la Parlament, care doreşte să amendeze neimplicarea şi derapajul actualului ministru al Finanţelor care, în trei săptămâni, nu a gestionat sub nicio formă acest domeniu, care a continuat ceea ce a criticat atâţia ani - politica de împrumuturi, ba chiar la dobândă şi cu sume mult mai mari împrumutate, şi care, din păcate, generează efecte neplăcute românilor din creşterea puternică a cursului euro în raport cu leul. Deci, atingem nişte valori istorice exact în prag de iarnă, atunci când trebuie făcută aprovizionarea şi pe parte de energie şi când avem atât de mulţi oameni împrumutaţi în valută, deci, practic, acest lucru se va resimţi în buzunarul românilor în cel mai scurt timp', a declarat Valeriu Steriu, joi.

El a adăugat că, după ce nu a trecut de testul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, Florin Cîţu 'nu trece nici de testul conducerii' Ministerului Finanţelor Publice. 'Această inconştienţă şi incompetenţă demonstrată, practic, la tura de validare a miniştrilor în comisiile reunite (din Parlament - n.r.), unde ministrul Finanţelor nu a trecut, de fapt, de acea comisie şi, iată, că nu trece nici de testul conducerii unei instituţii. Tocmai de aceea este decizia luată la nivel de conducere de partid de a depune săptămâna viitoare o moţiune', a precizat Steriu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, nu s-a stabilit încă unde va fi depusă moţiunea simplă - la Camera Deputaţilor sau la Senat -, acest lucru urmând să fie comunicat în zilele ce vin, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel