Florin Cîțu, critici la adresa guvernării, înainte de citirea moțiunii de cenzură. Chirieac: Lumea tinde să uite asta!

Florin Cîțu - Ludovic Orban
Florin Cîțu - Ludovic Orban

Florin Cîțu a lansat mai multe critici la adresa guvernării, înainte de citirea moțiunii de cenzură. Cum vede analistul politic Bogdan Chirieac gestul acestuia.

"România a devenit statul cel mai vulnerabil din Uniune în faţa unui recesiuni, avertisment de la instituţiile financiare europene ignorate de Guvern", a declarat Florin Cîțu, înainte de citirea moțiunii de cenzură.

"Nu este normal acest lucru"

"Văd aceste reproşuri prin prisma Eurostat, în ceea ce priveşte economia şi anume a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, nivelul şomajului şi multe alte aspecte în cadrul Uniunii. Acelea sunt datele economice. Din punct de vedere politic, da, putem discuta. Nu este normal ca o naţiune să nu fie condusă de organele sale alese şi să fie condusă de statul subteran. Nu este normal acest lucru. Da, aici putem fi de acord. Da, legislaţia în România lasă de dorit în multe domenii. Da, infrastructura este punctul slab al actualului Guvern, dar nu este numai al acestuia. Când l-ai votat de două ori cu ochii închişi pe Băsescu, trebuia să îţi asumi că nu vei avea infrastrctură. Lumea tinde să uite asta.

Apoi, nu ştiu în ce măsură, PNL şi preşedintele Iohannis au şi dânşii o responsabilitate în toată această perioadă fiindcă se spune "PSD e la guvernare de şapte ani". Păi, da, dar prin ea ne-a fost alături de PNL. Și PNL atunci era chiar PNL, condus de Crin Antonescu. Era pentru democraţie şi respectarea drepturilor omului. Altminteri, ce face domnul Cîțu este perfect democratic. Citeşte moţiunea de cenzură, vrea să dea jos Guvernul în mod legal. Mult succes", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Ţinta este PSD!"

"Am înţeles care este ţinta. Ţinta este PSD! La sfidarea CCR, ştiţi bine că a fost destul de bun Traian Băsescu, dar campion absolut este președintele Iohannis. În sensul acesta, mă întreb dacă mai are vreun rost CCR în România, dacă toată lumea o ignoră. Cele o sută de prevederi din Codul penal şi de procedură penală, declarate neconstituionale unele de acum trei ani, sunt în continuare în vigoare. Mă întreb dacă nu cumva se poate face economie la buget cu desfiinţarea CCR şi instituirea unui consiliu în jurul preşedintelui, că tot preşedintele în România face ce crede de cuviinţă", a mai spus analistul politic.

"Eu cred sincer că Ludovic Orban nu glumeşte cu moţiunea. Dânsul chiar ar dori să treacă fiindcă indiferent ce se vehiculează în presă - premier Emil Hurezeanu şi alţii - prima şansă ca premier o are preşedintele PNL", a ad[ugat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel