Florin Cîțu, avere din donații și credit bancar. Ministrul de Finanțe al României, nicio investiție

Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Florin Cîțu FOTO AGERPRES

Investiții, nu pomeni! Asta strigau toți când acuzau PSD că-și bazează politica economică pe puterea de cumpărare sporită de beneficii oferite de Guvernul social-democrat. 

Cel care astăzi a dus deficitul României la 4,3% din PIB și-și asumă că nici în 2020 nu va fi sub 3% (afirmând, la B1 TV, că-și asumă un deficit de 3,5% din PIB în 2020) așa cum cere Uniunea Europeană, nu are nicio investiție făcută în viața sa. Mai mult, averea sa este obținută, în mare parte, din donații. 

Florin Cîțu are 3 terenuri obținute prin donație de la Elena și Vasile Cîțu. Din toate cele patru terenuri deține jumărate, cealaltă jumătate fiind donată lui George Cîțu. Vorbim de 1 teren agricol, unul forestier și un teren intravilan. În același situație se află și cu un apartament de 130 mp, deținută în proporție de 50%, obținută tot prin donație. 

Casă luată prin credit

În 2007, a luat un credit de 303.000 euro prin care și-a cumpărat o casă de 130 de mp. Nu are nicio mașină, niciun bun, ci un cont în bancă despre care nu scrie când l-a deschis, în care are 350.000 de lei. A acordat un împrumut în nume personal în valoare de 36.000 de euro. 

La capitolul venituri, are declarat venitul de senator de 138.328 de lei anual, dar și 300.000 de lei obținuți dintr-un contract de vânzare a unui bun imobil. 

Florin Cîțu a terminat facultatea în SUA, la Grinnell College, fiind specialist pe economie-matematică, acolo unde a terminat și masterul dar și doctoratul. Pe site-ul Senatului, la doctorat, scrie în paranteză ”fără disertație”, adică fără teză de doctorat. 

Vezi aici declarația de avere depusă în 22.11.2019

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel