Florin Cîţu, listare CEC. Alexandru Petrescu: Comunicare iresponsabilă şi lipsă de strategie

Alexandru Petrescu comentează afirmaţiile făcute de către ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, cu privire la listarea CEC. 

"Comunicarea iresponsabila la nivelul miniștrilor guvernului Orbán nu este doar o rezultanta a lipsei de experiența, ci este produsul unei lipse de strategie guvernamentală și a unei minime planificari de lucru macar de azi pe mâine.

Sa anunți listarea CEC cu “minim 20%”, ca ministru de finante, dupa ce, un alt membru al cabinetului Orban a atras cu o săptămâna mai devreme, principala banca a statului intr-un scandal mediatic nemeritat acuzând-o de nereguli in plata pensiilor, fără temei și argumente, punând-o la pământ din perspectiva încrederii pieții de capital, denota lipsa crasa de expertiza si coordonare guvernamentala. Nivelul de aproximare in anunturi de la pupitrul guvernamental pe teme de o astfel de importanta poate avea efecte devastatoare traduse in dezechilibre economice ale institutiilor intrate pe radarul Guvernului Orban", scrie Alexandru Petrescu, cel care a fost ministrul Comunicaţiilor în Guvernu Dăncilă, pe Facebook.

"E un mod gentil de a ne spune ca poate fi și 51%?"

"De ce minim 20%? E un mod gentil de a ne spune ca poate fi și 51%? Poate statul sa piardă controlul asupra principalei bănci comerciale din portfoliu prin decizii luate intempestiv si intr-o logica mediatic-electorala in detrimentul uneia rational-economice?

Toate acestea in condițiile in care guvernul PSD a capitalizat in toamna acestui an CEC-ul cu aproape un miliard de lei, tocmai pentru a ranforsa principala banca din portfoliul statului roman, nu doar pentru a consolida financiar, moderniza și diversifica portfoliul bancar ci și pentru a amprenta mai puternic piata bancara naționala printr-o banca cu capital de stat.

Abordarea guvernamental-managerială sinusoidala, imatura și neargumentată pe care o promoveaza guvernul Orban, așa cum s-a întâmplat și cu Posta Romana sau CEC, in care aceste companii etalon sunt denigrate de fiecare data când un ministru prinde un microfon, erodeaza mult baza de încredere a acestor instituții, slăbindu-le poziția in fata competitorilor și scăzându-le bonitatea in fata finanțatorilor", apreciază Alexandru Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel