EXCLUSIV  Florin Chilian, surpriză. Gest la care nu se aştepta din partea lui Ducu Bertzi

Florin Chilian
Florin Chilian

Ducu Bertzi și Mihai Cosmin Popescu, într-un moment special, 20 de ani de la emisiunea „Omul cu chitara”, au acordat un interviu pentru DC News, în cadrul căruia au vorbit şi despre artiştii români pe care ei ar paria.

„Folkul are şi influenţe din alte stiluri. De exemplu, există folk – jazz. Şi ar fi Claudia Ciobanu, o voce care mie îmi place foarte mult şi care s-a îndreptat spre aşa ceva, spre un folk – jazz", a spus Mihai Cosmin Popescu.

„Este o nişă unde şi Alina Manole se găseşte foarte bine", a completat Ducu Bertzi.

Din generaţia mai tânără, Ducu Bertzi a ţinut să-l menţioneze pe Florin Chilian. În acest context, merită reamintit că este singurul artist român care a devenit membru al Uniunii Compozitorilor din Marea Britanie. De asemenea, recent, Florin Chilian a lansat, în Grădina MNLR, albumul Pre@Clasic. Piese deja cunoscute publicului sub forma lor pop au fost reorchestrate în stil preclasic-clasic pentru quartet de coarde.

„Aşa ceva nu s-a mai făcut în lume, nicăieri. Este un produs unic pe pământ. Nimeni, nici măcar Mozart", spunea, înainte de eveniment, artisul pentru DC News. De acum înainte, materialul are viaţa lui, „e un produs al nostru, e românesc", a spus Florin Chilian, care îşi doreşte să realizeze un turneu naţional. 

[citeste si]

De asemenea, amintim că, pe 7 noiembrie, emisiunea "Omul cu chitara" a împlinit 20 de ani, fiind un moment special pentru Ducu Bertzi și Mihai Cosmin Popescu. „Mă bucur. Au trecut 20 de ani. Era necesară această emisiune. De ce? După 90, au început festivalurile, primul a fost Om bun. După, au început diferite manifestări la televiziune. A crescut numărul de concerte, festivaluri, lansări de albume. Am simţit că este nevoie de o emisiune în care să anunţăm evenimentele, lansările, concertele. Împreună am făcut – şi facem – o echipă foarte bună", a spus Ducu Bertzi, în cadrul aceluiaşi interviu acordat DC News.

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel