EXCLUSIV  Florin Chilian, Pre@Clasic, a dat lovitura. Ministrul Romașcanu, surpriză uriașă

Florin Chilian
Florin Chilian

Înconjurat de oameni care iubesc muzica, Florin Chilian a devenit Pre@Clasic într-un eveniment cu totul special. Alături i-a stat şi ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu.

Singurul artist român care a devenit membru al Uniunii Compozitorilor din Marea Britanie, Florin Chilian, a lansat, recent, în Grădina MNLR, albumul Pre@Clasic. Piese deja cunoscute publicului sub forma lor pop au fost reorchestrate în stil preclasic-clasic pentru quartet de coarde.

„Aşa ceva nu s-a mai făcut în lume, nicăieri. Este un produs unic pe pământ. Nimeni, nici măcar Mozart", spunea, înainte de eveniment, pentru DC News, Florin Chilian, care vrea să pună în valoare frumuseţea muzicii preclasice şi să o aducă în firescul vieţii cotidiene. 

Artistul a vorbit cu redactorii DC News şi după lansare. „Odată cu centenarul, puseserăm la punct nişte lucruri să ne sprijinim. Sportul şi cultura, să vedem, pentru că au fost câteva probleme cu bugetul. Ştiu că noua conducere a Institutului Cultural Român este alături de mine în proiectul acesta, în care practic, aşa cum vorbeam şi cu domnul ministru, mă depersonalizează, pentru că nu mai ţine de Florin Chilian. Este muzica universală", a declarat artistul. „Se pune în evidenţă încă o dimensiune a muzicii, se schimbă modul de percepţie”, a explicat Florin Chilian.

Cântăreţul a tratat, până în ultima clipă, după cum însuşi mărturiseşte, evenimentul ca pe un concert obişnuit, şi nu o lansare importantă. În jurul lui s-au adunat prieteni şi oameni care iubesc muzica. „Au contat raporturile de firesc din privirile oamenilor”, a spus Florin Chilian.

Ministrul Culturii, o surpriză plăcută 

Revenind la prezenţa ministrului, a fost o surpriză plăcută pentru cântăreţ. „M-a încântat. Au fost multe persoane despre care nu ştiam că vor fi în public. Ulterior, m-au sunat şi mi-au transmis din bucuria lor”, a povestit artistul. 

Turneu naţional

De acum înainte, materialul are viaţa lui, „e un produs al nostru, e românesc”, a spus Florin Chilian, care îşi doreşte să realizeze un turneu naţional. „Probabil, vor fi marile oraşe, deşi nu sunt foarte atras de ideea aceasta. L-aş duce şi la sat, n-aş avea niciun fel de problemă să fac lucrul acesta. Vom vedea”, a spus, pentru DC News, Florin Chilian.

[citeste si]

Albumul se poate comanda la Editura Integral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel