Florin Chilian, melodia "Zece". "I-a spus lui Năstase: Difuzez piesa, dar eu îmi dau demisia" - VIDEO

Florin Chilian
Florin Chilian

Florin Chilian, în contextul în care melodia "Zece" a ajuns în Topul Hiturilor Româneşti, şi-a adus aminte de o întâmplare care a avut loc în urmă cu mai mulţi ani.

"Cand un cantec scris acum fix 20 de ani este nr 1 in Topul Hiturilor Romanesti la EuropaFM, pe langa tot ce inseamna asta pentru Zece si pentru mine, mai inseamna ca "industria" are o mare problema. Va multumesc dragilor, si multumesc Radio Europa FM", şi-a început astfel mesajul publicat pe Facebook Florin Chilian.

Ulterior, a scris despre un moment care a avut loc în urmă cu mai mulţi ani, "pe vremea cand domnul Ilie Nastase era in actionarii postului chiar am facut cu ajutorul unui prieten trafic de influenta pe langa directorul lor de programe, domnul George Zafiu sa difuzeze piesa asta si nu mi-s iesit. S-a ajuns pana acolo - din cate am auzit - incat domnul Zafiu i-a spus asa domnului Ilie Nastase: Ok, in regula, am sa difuzez piesa Zece a lui Chilian dar eu imi dau demisia.

Domnul Ilie Nastase, patronul casei de discuri din vremea aceea, prieteni, cunostinte... Toti au incercat sa puna o vorba buna pelanga conducerea Europa FM dar nimic nu a avut succees si piesa nu a intrat la difuzare. Cine stie ce ar fi fost "industria muzicala" de la noi acum daca atunci s-ar fi difuzat cantecul la unul dintre cele mai importante radiouri romanesti...

Poate ca ar fi fost intr-un alt loc, unul mai firesc dupa parerea mea, poate ca nu... Nu vom afla niciodata.

Evident ca se ajunsese prea departe cu incrancenarea pentru un "amarat" de cantec si am refuzat asta iar piesa nu a mai intrat la difuzare la ei vreme de mei bine de Zece ani pentru ca acum sa fie nr 1 si la o distanta apreciabila de locul 2 in Topul Hiturilor Romanesti. Niciodata nu i-am purtat ranchiuna d.nului Zafiu pentru asta mai ales ca nici un radio nu vroia sa o difuzeze doar ca nu intelegeam de ce si care ar fi motivul. Nici acum nu inteleg dar asta este deja o alta poveste", a scris în mediul online artistul.

În altă ordine de idei, recent, Florin Chilian a lansat, în Grădina MNLR, albumul Pre@Clasic. Piese deja cunoscute publicului sub forma lor pop au fost reorchestrate în stil preclasic-clasic pentru quartet de coarde. „Aşa ceva nu s-a mai făcut în lume, nicăieri. Este un produs unic pe pământ. Nimeni, nici măcar Mozart", spunea, înainte de eveniment, artisul pentru DC News. De acum înainte, materialul are viaţa lui, „e un produs al nostru, e românesc", a spus Florin Chilian, care îşi doreşte să realizeze un turneu naţional.

[citeste si]

De menţionat că, în cadrul unui interviu acordat DC News, Ducu Bertzi l-a nominalizat pe Florin Chilian ca fiind unul dintre artiştii pe care el ar paria. Interviul la care facem referire poate fi ascultat mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel