Florin Chilian, în război cu Marius Tucă. "De ce nu mai merg la Folk You"

Florin Chilian a explicat de ce nu mai merge la festivalul Folk You. De vină pentru decizia luată de artist este Marius Tucă.

"De ce nu mai merg la Folk You:

Dupa doua țepe refuz sa mai ajut un batranel sa treaca strada in cartierul Primaverii din Bucuresti. Nota de subsol. Batranelul nevoias care se plange mereu de lipsa banilor si pe care l-am cam ajutat mai mult decat destul si suficient sa treaca strada este Marius Tuca sou.

#MariusTucasow sta in cartierul Primaverii din Bucuresti, undeva pe langa multele carciumi pe care le detine in zona mai sus amintita.

Pentru degraba latratorii de faceboock trebuie sa amintesc ca inceputurile acestui festival mi se cam datoreaza unde alaturi de domnul Florian Pittis si de Ada Milea am cam facut munca patriotica voluntar obligatorie, e drept ca cu tot dragul si cu tot sufletul, pentru o idee foarte frumoasa. Multi dintre colegii de acum nu mai existau acum 10 sau 11 ani.

Mai mult decat atat, anul trecut, in vara, intelegand problemele financiare generate de criza de caractere m-am oferit sa vin sa cant in Vama fara a pretinde banii de drum macar, nici vorba despre cazare sau onorariu pe care multi ani l-am redus la un sfert pentru ca din banii astfel ramasi sa fie platiti alti artisti, in general noi, care altfel nu ar fi reusit sa ajunga vreodata sa cante in cadrul acestui festival.

[citeste si]

Bomboanele de pe coliva colaborarii noastre au fost țepelor trase, una in cadrul editiei din toamna a festivalului, cea de la Bucuresti, atunci cand ar fi trebuit sa revenim la un fel de normalitate in ceea ce priveste onorariul.

Plecat fiind la Sibiu unde am interpretat frumos cu Grasu XXL la MMA, l-am rugat pe batranelul profitor sa nu manance rahat si sa ma puna pe drumuri aiurea. Desi m-a asigurat el cu gurita lui de degraba mancator de praz ca revine cu un telefon, minunea de la Caracal, evident ca nu s-a reprodus telefonic niciodata.

A doua s-a produs dupa un an fix.

A trecut un an si povestea s-a repetat chiar zilele acestea cand chiar ieri ar fi trebuit sa ne vedem. Este doar o alta zi in care #MariusTuca sou a confirmat ca minunile Caracalului sint doar pentru Caracal. Pacat ca intre timp si cu ajutorul nostru, s-a mutat in Primaverii. Mie mi-ar fi fost suficient sa-l stiu acasa. Explicatia gestului meu este simpla, nefiind simplista deloc. Ideea acestui festival a plecat de la Motu Pittis care il vedea cantat mai mult de oamenii de pe plaja decat de artistii de pe scena.

Asta a fost visul lui, acela de a pune publicul de muzica sufletului la locul lui cuvenit si binemeriatat, adica in centrul atentiei. Ca s-a ajuns la delirul asta vestivalier de tip Epoca de Aur este numai meritul lui Tucasou. Dar sa revin la explicatie.

Toata lumea a inteles ca s-au scumpit banii si ca abia acum ies adevaratele caractere la lumina, motiv pentru care imensa majoritate a celor care au fost vreodata pe scena festivalului au acceptat, ca si mine, sa vina o data, de doua ori cu bani de acasa pentru ca ideea lui Motu Pittis sa nu moara.

Problema a aparut atunci cand la editia din toamna de la Bucuresti, editie unde fiind implicata Primaria Bucuresti nu se mai punea problema de lipsa a banilor de la potentialii sponsori, Tuca in loc sa se achite onorabil de datoria de obraz pe care o avea fata de artistii care l-au sustinut din economiile lor la editia din vara, a preferat sa faca o alta editie gigant cu prea multe nume pe afis si cu prea multe zile doar pentru a-si creste brandul lui prafuit de Marius Tuca sou.

Evident ca iar nu au mai fost bani pentru a-si achita datoriile si iar artistii au fost cei care i-au achitat nota de plata maretului organizator de evenimente culturale. Totul se reduce la interesul financiar si explic de ce si cum:

Unicul beneficiar al acestor maratoane culturale pe genul folk a fost este si va fi Marius Tuca.

In vreme ce artistii plecau cu inca o datorie la Tuca, Tuca sou era singurul caruia i se revigora brandul in spatiul public, iar asta era tot ce-l interesa in ulterioarele negocieri de procente cu potentialii investitori in carciumilii din exclusivistul cartier bucurestean.

Pentru ca el bani neavand, nu?! isi vindea numai imaginea construita si reactivata ani la rand, in ultimii 10, 11 ani de acest festival. Si uite cum beneficiile la purtator se modificau de la un firesc 2,3% la un mai "normal" de pana la 50% din banii incasati de respectivele carciumi ca doar el e Tuca sou, ala de face festivalul de cultura Folk you Florian Pittis...

In apararea lui nu pot spune decat ca daca el nu facea festivalul asta, multi dintre colegi mei disparuti acum 10, 11 ani ar fi ramas morti de-a dreptul si nici miscarea in sine nu s-ar fi revigorat asa, in tara aparand ulterior festivalului nenumarate intamplari de acelas gen. Restul este numai despre bani lui Tuca asa cum am mai spus. Va multumesc pentru ocazia despre care ati dat dovada.

Ne vedem sambata in Piateta Ovidiu din Constanta la Caruselul Cooltural de la orele 8 seara trecute fix si eventual duminica. Acum numar spatiile mici ca lemn am eu pentru "prieteni". Sa ma iertati dragilor dar insa pana si eu, sau asha metaforic vorbind, chiar si hartistii platesc pentru instrumente, corzi, cazare, facturi, motorina, corent si la masina sau taxe de pod. Mai nou vad ca am ajuns sa platesc si pentru curve iar asta chiar ca nu vreau sa se repete vreodata pentru mine sau pentru oricare dintre colegii mei. (...) Desi stiu ca nu merita atata atentie panarama asta plangacioasa ma simt dator sa atrag atentia asupra unul alt aspect si anume: Mai rau este ca acum i-a luat la rand pe actori cu care isi mai construieste un brand, pe radio #SmartFM cica. Vai lor!
Este fix aceiasi poveste ca cea de la inceputurile Folk you. Mai vrea omu' o bodega na... Poti sa-l condamni?!

P.S.
De ce se mai cheama intamplarea asta Folk You Florian Pittis?!!!

Eu unul in locul domnei Anda Niculina Pittis i-as intezice batranelului trecator sa-si mai asocieze imaginea cu cea a unui om absolut minunat, asa cum a fost Motu Pittis!

PS 2 by Mara Marcu
Florian Pittis. "E pacat de acest nume, de munca acestui om minunat si de tot ce a facut pentru artisti si pentru cultura din Romania.

Ar trebui sa facem o treaba astfel incat Tuca sou sa fie nevoit sa renunte la acel "folk you liniuta Florian Pittis!" *Mara Marcu", a scris Florin Chilian pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel