Florin Bădiță, organizator PROTESTE: Dacă o să fiu ARESTAT, mergem mai departe

Florin Bădiță, organizatorul protestelor din București, omul din spatele paginii "Corupția Ucide", cheamă oamenii în stradă după ce guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

"Daca maine o sa fiu arestat, mergem mai departe. Revolutia noastra nu sta intr-un om. ACUM avem in fata noastra doua optiuni.

Optiunea #1 – Ne gasim o scuza, un pretext si nu participam la protest.

In cele din urma, un om in plus sau in minus nu va face o diferenta. Ne vedem de ale noastre, discutam cu prietenii ca "Da, n-am mai iesit la protest. Lasa, ca se descurca si fara mine." Daca crezi ca esti singurul care gandeste asta, te inseli. Drumul spre schimbare este pavat cu indoieli si fiecare dintre noi a gandit asa odata cand a venit vorba de un protest. Asa au gandit si cei 60% care nu au venit la urne în decembrie 2016. Sa repetam oare aceeasi greseala?

Exista Optiunea #2.

Iesim la protest, aratam public ca nu suntem dispusi sa acceptam coruptia, ca vrem un viitor mai bun si sa oferim un mesaj celor care se indoiesc ca schimbarea este posibila. Da, schimbarea este posibila. Incepe cu noi si doar trebuie sa avem curajul si speranta sa nu ne lasam batuti foarte usor.

[citeste si]

Politicienii corupti vor merge pana in panzele albe ca sa isi apere interesele, nu vor renunta usor, mai ales ca acum au o validare electorala. Ei nu ne-au facut viata usoara. De ce le-am face-o noi pe a lor? Sa iesim duminica la un protest hotărât si sa urmam cateva reguli simple pentru a avea impactul pe care ni-l dorim cu totii.

Este posibil cateodata sa existe persoane recalcitrante şi agenţi provocatori, care vor încerca să creeze tensiuni şi să provoace reacţia forţelor de ordine. Cum ne protejam si cum facem sa avem parte de un protest civilizat:

1. Nu afişam un comportament agresiv faţa de jandarmi sau faţă de alţi demonstranţi.

2. Nu încurajam comportamentul violent al celorlalţi demonstranţi.

3. Dacă observam un comportament abuziv sau violent al unor demonstranţi sau al forţelor de ordine, il înregistram cu ajutorul telefonului.

4. Nu strigam sloganuri obscene.

5. Părăsim temporar demonstraţia, pentru a ne hidrata, încălzi sau odihni. Revenim cu grijă la demonstraţie.

VEZI ȘI: Bădiță, organizatorul protestelor, atacă guvernul: Vrea să facă la fel ca Iohannis

6. Suntem calmi şi solidari. Aducem la protest colegi, prieteni şi membri ai familiei.

7. Vorbim cu oamenii necunoscuţi din jurul nostru. Un protest este o modalitate buna de a socializa si a face schimb de idei.

8. Daca un idiot/grup de idioti incep sa arunce cu obiecte spre cladiri/fortele de ordine ca sa faca scandal, toata lumea se lasa in jos, astfel incat acei idioti care vor sa cauzeze scandal, sa fie super vizibili. Cand toata lumea sta jos ghemuita, orice idiot care arunca cu o sticla o sa fie la fel de vizibil ca si Mona Lisa. Deci strategia lui de a face scandal o sa eșueze

Asadar, cu cate persoane vii la protest ?
Schimbarea incepe cu noi si nu se termina niciodata. E un drum lung, iar perseveranta noastra in fata coruptiei le va da si celorlalţi increderea si speranta ca puterea este de fapt in mainile noastre", a transmis Florin Bădiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel