Florian Bodog, fără titlul de doctor

Florian Bodog
Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog ar putea rămâne fără titlul de doctor. Senatul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) a avizat, vineri, concluziile Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) al instituţiei şi a propus retragerea titlului său de doctor, pentru că a plagiat în teza de doctorat în proporție de 36%!

Universitatea de Vest din Timișoara cere Ministerului Educației retragerea titlului de doctor deținut de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog. Senatul UVT a constatat plagiatul în teza doctorală intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, susţinută în anul 2008, în baza unei decizii luată de Comisia de etică în 17 iulie 2018.

„Comisia de Etică a UVT (...) a vorbit despre 'existenţa unui grad de similitudine de 36% în teza de doctorat' a domnului Bodog F. Florian Dorel şi a observat că 'aceasta nu respectă standardele de calitate actuale şi etica profesională în modul de elaborare şi redactare a tezelor de doctorat'. În data de 20 iulie, rectorul UVT, respectiv directorul CSUD au făcut două solicitări separate către Comisia de Etică, pentru a lămuri dacă gradul de similitudine poate fi asociat cu plagiatul şi dacă atunci când vorbeşte despre standardele actuale de etică, ele sunt valabile şi în raport cu momentul susţinerii tezei", se arată, vineri, într-un comunicat publicat de Agerpres.

În proporție de 36% ar fi plagiată

Potrivit acestuia, comisia de experţi a recomandat Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară din UVT „să propună sancţionarea aferentă unei teze de doctorat aflată în situaţia de a fi considerată 'plagiat'".

În raportul inițial, membrii comisiei de etică au rătat paragraf cu parahraf ce și de unde a fost copiat.

„Gradul de similitudine verificat și asumat de membrii Comisiei de Etică și deontologie Universitară a UVT în raport cu sesizarea este de 36% din teza de doctorat”, se arată în decizia Comisiei de Etică, dată în 17 iulie 2018. 

„În data de 25 iulie, CSUD a luat act de această clarificare a Comisiei de Etică şi a constatat că trebuie declanşată procedura legală prin care IOSUD-UVT propune CNATDCU retragerea titlului de doctor. Această propunere a fost avizată astăzi, 27 iulie, de Senatul UVT. Toate documentele vor fi transmise, cu semnătura rectorului UVT, către CNATDCU, în cursul zilei de luni, 30 iulie" se mai arată în comunicatul de presă al UVT.

Florian Bodog a deținut funcția de ministru al Sănătății în 2017, în două mandate a câte 6 luni, în guvernele conduse de Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel