EXCLUSIV  FLASHMOB în România și DIASPORA. Informații pentru românii din toată lumea- VIDEO

flashmob galati
flashmob galati

Mircea Șendruc, inițiatorul unui proiect vizând creșterea conștiinței față de valorile naționale în Anul Centenarului și de promovare a acestora în exterior, a dezvăluit, la interviurile DCNews, cum se va desfășura seria de flashmob-uri pe care o va demara.

Gazda interviului, jurnalista Anca Murgoci, l-a întrebat pe Mircea Șenduc, autorul proiectului „România, 100 de ani de unitate!” despre evenimentele inedite pe care le are în plan. Tânărul și-a propus să cultive unitatea românilor printr-o sută de manifestări publice de tip flashmob.

În 60 de orașe din România

„Flashmob-urile vor avea două etape, cea națională și cea internațională. Pentru etapa națională, avem colaboratori din 60 de orașe din România, unde cu ocazia flashmob-ului, pe 9 mai, de Ziua Europei, de la ora 17, vor interpreta Oda Bucuriei și apoi vor continua la libera alegere, cu ceva local, specific românesc. Toate se vor desfășura pe data de 9 mai de la ora 17:00”, a explicat Mircea Șendruc.

Plus 40 de locații din diaspora

Cât despre românii din diaspora, ei vor fi în prim-planul flashmob-urilor din țările unde ei locuiesc: „Pe plan internațional, vom pleca în turneu în 40 de locații din afară, locațiile sunt în Europa, America și Asia. Cu sprijinul comunităților de români din orașele respective vom organiza flashmob-urile și vom avea un ajutor în Europa din partea ansamblului de dansuri Larisa și Marin Barbu, care vor participa cu 4-6 dansatori, veniți în sprijinul comunităților de români. Pe partea de America și Asia vom colabora cu o formație de muzică etno numită Zavera”, a precizat Mircea Șendruc.

Înscrieri online

Evenimentele flashmob sunt deschise oricărei persoane interesate să participe, în sprijinul acestora fiind lansat de curând site-ul www.asociatiacoryllus.ro, unde doritorii se pot înscriere online și vor putea găsi datele de contact ale coordonatorului din orașul respectiv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel