EXCLUSIV  Flagel în parcări. Cristian Andrei, CNAIR: Profită cei care au case în jurul Bucureştiului

aglomeratie trafic
aglomeratie trafic

La sfârșit de săptămână, parcările situate în imediata vecinătate a localităților se transformă în munți de gunoaie. Pentru a combate această practică, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va monta camere de supraveghere.

"Noi întâmpinăm un adevărat flagel din punct de vedere al gunoaielor care se aruncă pe marginea drumurilor naționale, în afara localităților ca să fie clar, în special în acele mici alveole, denumite parcări. Nu sunt niște parcări propriu-zise dar sunt parcări. Din păcate, în special la sfârșitul weekend-ului, mașinile noastre colectează zeci de tone de gunoi care trebuie aruncate. Nu este un loc public unde să îți arunci gunoiul, drumul public. D-aia arată la noi... acea imagine dezolantă... când vezi pungi, hârtii, resturi de mâncare și cățelușii de care vorbeam mai devreme... Ne-am propus ca în câteva locații deocamdată, ca și sistem pilot, să montăm niște camere măcar să conștientizăm niște persoane, să le facem publice cu ajutorul mass-media, să le dăm la Poliție", a declarat Cristian Andrei, Director General Adjunct Direcția Generală Exploatare Infrastructura Rutieră, într-un interviu acordat DC News.

Profită cei care au case în jurul Bucureştiului

"Să încercăm să mai micșorăm din această apetență. Inclusiv în zonele rurale vine gunoiul acum unde poți să îți arunci punga cu gunoi. Plătești o taxă modică și se rezolvă problema. Din păcate, la noi, toți cei care au niște case în zonele periferice ale Bucureștiului profită... Noi în parcări avem conform normelor un coș de gunoi foarte mic unde poți să arunci un muc de țigare, o coajă de banană... nu mai mult. Din păcate, acele locuri amenajate pentru gunoi devin stive. Am mai încercat odată să facem altă abordare. Am luat niște pubele foarte mari pe care le colectăm cu macaraua, care aveau o tonă.

Nu vă spun că s-au strâns pe lângă ea încă cinci tone de gunoi. Cu cât era coșul mai mare, cu atât mai mare era și grămada de gunoi. Și încercăm să punem niște camere în zonele acestea. Noi cheltuim niște sume fantastice cu această activitate de degajare a gunoiului și să încercăm să gestionăm. Poate cu amendă, cu publicarea lor în mass-media...", a mai declarat Cristian Andrei.

Vezi și: Titi Aur, cum să eviți accidentul când îți sare un animal în fața mașinii - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel