FITS: A început cel mai important festival de teatru, la care vor juca 3.300 de artişti

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), cel mai important eveniment de gen din România, a început vineri, fiind aşteptaţi în faţa publicului 3.300 de artişti din 73 de ţări, care vor evolua în tot oraşul, timp de zece zile. 

"Sunt 3.300 de artişti care vin din 73 de ţări şi care joacă în 75 de spaţii de joc cu aproximativ 70.000 de spectatori pe zi. Aceste cifre poziţionează festivalul pe primul loc în lume ca festival unic. Spun asta pentru că trebuie făcută precizarea că la Edinburgh, în luna august, sunt 11 festivaluri în acelaşi timp. Deci, ca festival de sine stătător, este cel mai mare din lume", a afirmat preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac, precizând că mottoul ediţiei 2019 al festivalului este "Arta de a dărui". 

FITS înseamnă teatru, film, concerte, expoziţii, conferinţe, lansări de carte, o unică bursă de spectacole şi chiar şi o alee a celebrităţilor. 

Sezonul România-Franţa aduce peste 70 de spectacole 



Sezonul România-Franţa aduce peste 70 de spectacole pe parcursul întregului festival. Théâtre de la Ville-Paris, Théâtre des Bouffes du Nord, Théâtre de Suresnes, Théâtre du Rond-Point, Plasticiens Volants sau Cie Aérosculpture sunt unele dintre cele mai dorite companii de organizatorii de festivaluri din toată lumea. 

Militarii NATO aflaţi în România vor avea ocazia să se bucure şi ei de spectacole de teatru, în cadrul Academiei Forţelor Terestre din Sibiu. Cele mai aşteptate momente din festival sunt evenimentele culturale în aer liber, cu acces gratuit pentru public. FITS a fost principalul argument pentru care Sibiul a reuşit în 2007 performanţa să fie primul oraş din România cu statut de capitală culturală europeană. Timp de zece zile, Sibiul este o uriaşă scenă, care atrage spectatori din ţară şi străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel