Firea sau Tăriceanu, susţinuţi de Pro România la prezidenţiale. Ţuţuianu: Cu o singură condiţie

Firea
Firea

Senatorul Adrian Ţuţuianu, membru al Pro România, a susţinut, joi, la Alba Iulia, că Liviu Dragnea va fi "cu siguranţă" candidatul PSD-ului la alegerile prezidenţiale şi că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ar putea fi una dintre variantele Pro România, cu condiţia ca acesta să se desprindă de actuala majoritate parlamentară. 

"De la PSD va candida, cu siguranţă, Liviu Dragnea. (...). Pentru nimic în lume nu va ceda această candidatură altei persoane. Călin Popescu-Tăriceanu nu va fi niciodată candidatul PSD-ALDE şi lucrul ăsta se ştie foarte bine în interiorul PSD şi se pare că s-a discutat şi la ultimul Comitet Executiv", a declarat Adrian Ţuţuianu, care a adăugat că Dragnea ar fi spus în acea şedinţă că "nu are chef să pună partidul pe tavă lui Tăriceanu". 

În ceea ce priveşte candidatul pe care Pro România îl va susţine, Adrian Ţuţuianu a menţionat că ar fi câteva soluţii, nominalizând în acest sens pe Corina Creţu, Sorin Cîmpeanu, Gabriela Firea şi Călin Popescu-Tăriceanu. 

Firea sau Tăriceanu ar putea fi susţinuţi de Pro România



"Doamna Corina Creţu ar putea să fie un candidat foarte bun la preşedinţie, este o persoană cunoscută în Uniunea Europeană, un lider cu anvergură, cu experienţă foarte bună. Am putea să ne gândim la domnul Sorin Cîmpeanu. Este deputat, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor. O a treia soluţie ar putea să fie doamna Gabriela Firea. Evident că dânsa este, astăzi, membru al PSD. Nu este dată afară tocmai pentru a-i pune 'tălpi' la un eventual parcurs politic în altă parte.

Rămâne ca dânsa să decidă dacă este interesată. Din declaraţiile publice pe care le avem până acum, a spus că este interesată să continue proiectele de la Bucureşti. Vă mai dau un exemplu. Domnul Tăriceanu ar putea să fie susţinut de o coaliţie mai largă, în care să facă parte ALDE, să facă parte Pro România, diverse asociaţii neguvernamentale, cu o singură condiţie - să se desprindă de actuala majoritate parlamentară şi să dea şansa unei construcţii politice noi, adecvate nevoilor României de astăzi", a spus Adrian Ţuţuianu, precizând că Victor Ponta a anunţat foarte clar că nu candidează la alegerile prezidenţiale. 

Vezi şi: Ciutacu, despre candidatura la alegeri: E singura!

La ce trebuie să fim atenți când vine vorba de autocritică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel