Firea, interzicere UBER. Poziția PNL

Uber
Uber

Partidul Naţional Liberal se opune proiectului de hotărâre prin care serviciile de tip Uber/Taxify sunt "excluse de pe piaţă" în Bucureşti, a declarat marţi Ciprian Ciucu, consilier general PNL. 

"Cu aproximativ 40 de minute înainte de şedinţa CGMB am primit un nou proiect pe ordinea de zi, care nu prevede nici mai mult nici mai puţin decât ca serviciile cunoscute de tip Uber sau Taxify să nu mai poată să fie operaţionale în Bucureşti. E nevoie de mai multe proceduri suplimentare şi aşa cum sunt puse în acel regulament care face referire special la ele, la aplicaţii şi la site-uri, ei practic nu vor mai putea să funcţioneze în Bucureşti. Amenzile prevăzute în proiectul de hotărâre sunt între 4.000 şi 5.000 de lei pentru cei care fac astfel de servicii de transport de persoane în Bucureşti. (...) Noi, PNL, ne opunem acestui proiect, pentru că vrem să fie piaţa liberă. Putem să ne gândim în schimb cum să creştem calitatea serviciilor de taxi care sunt reglementate în acest moment, asta da, ne putem uita", a afirmat Ciucu, înainte de şedinţa CGMB. 

El a menţionat că proiectul de hotărâre este motivat în sensul că ar trebui să fie toată lumea aliniată, autorizată. 

Interzicerea nu e justificată

"Regulile Uber, sistemul de management al calităţii Uber este net superior celui de taxi pe care Primăria îl are deja reglementat. Dacă ar fi mers până acum serviciul de taximetrie în Bucureşti astfel încât să ofere servicii civilizate de transport, atunci aş mai fi zis, dar în acest fel nu cred că se justifică scoaterea acestor operatori de pe piaţă, lipsindu-i pe bucureşteni de servicii de transport asemănător celor de taxi de calitate", a subliniat Ciucu, potrivit Agerpres.

Liberalul a menţionat că regulamentul prevede că serviciul respectiv trebuie să fie dispecerizat, autorizat de Primărie. "Acele aplicaţii trebuie să fie neapărat dispecerizate, să poarte numele companiei taxi care îl operează, deci practic Uber, Taxify şi alte tipuri de transport similar sunt excluse de pe piaţă dacă această hotărâre de Consiliu va trece", a adăugat Ciucu. 

Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, a declarat că susţine proiectul primarului general. 

"Uber poate să rămână în România, nu avem niciun fel de problemă, dar să se autorizeze conform legilor în vigoare. Nu e nimeni mai presus de lege", a spus Ştefănescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel