Firea: Fluidizarea traficului costă 200 de milioane de euro

Gabriela Firea a declarat că Primăria Generală a Capitalei are proiecte în derulare sau care sunt eligibile pentru finanţare europeană în valoare de peste 200 de milioane de euro, menite să fluidizeze traficul în Bucureşti.

'Pregătim proiecte importante de fluidizare a traficului în Capitală, în valoare de peste 200 de milioane de euro, fonduri europene: achiziţionarea a 100 de tramvaie, modernizarea a şapte linii de tramvai, reabilitarea depoului de tramvaie Titan sau reabilitarea sistemului de semaforizare', a afirmat primarul general, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres.

Gabriela Firea a avut joi, la sediul municipalităţii, o întâlnire de lucru cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, cu care a discutat despre proiectele cu fonduri europene care sunt în derulare, dar şi despre alte proiecte ale Primăriei, eligibile pentru finanţare europeană şi care vizează transportul public, infrastructura, sistemul de termoficare, protecţia mediului şi cultură.

'Facem paşi concreţi pentru a pune în aplicare prevederile cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, document strategic care vizează modernizarea infrastructurii de transport în regiunea Bucureşti-Ilfov. Astfel, avem în pregătire proiecte importante de fluidizare a traficului şi îmbunătăţirea transportului în comun în Capitală, cu aplicaţii de peste 200 de milioane de euro. Pe lângă achiziţionarea a 100 de tramvaie şi modernizarea altor 50, pentru care vom lansa licitaţia în luna februarie, avem în lucru proiecte de  modernizare a şapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 şi 55), reabilitarea depoului de tramvaie Titan şi upgradarea sistemului de semaforizare. Ne dorim, de asemenea, să obţinem fonduri europene pentru achiziţionarea de sisteme şi aplicaţii software pentru managementul traficului', a spus Firea.

Ea a adăugat că, pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze şi a 100 de autobuze electrice, proiectul este în etapa de pregătire a documentaţiei, iar lucrările de modernizare a bulevardelor Iancului-Pantelimon şi Liviu Rebreanu vor fi decontate din fonduri europene. Edilul general a mai anunţat că municipalitatea va demara reabilitarea reţelelor de termoficare din Bucureşti, 200 de km de reţele urmând a fi realizate prin fonduri europene (POIM), iar alţi 300 de km din bugetul local.

Alte proiecte eligibile

Potrivit PMB, Marius Nica a felicitat actuala administraţie pentru deblocarea mai multor proiecte pentru Capitală, referindu-se în special la Staţia de epurare Glina, obiectiv de investiţii cu o valoare de aproximativ 326 de milioane de euro, pentru care au fost transmise, până în prezent, cereri de rambursare în valoare de 4,6 milioane de euro.

Alte proiecte eligibile, despre care s-a discutat în cadrul întâlnirii, se referă la extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apa uzată în zonele Ghidigeni, Olteniţei, Cheile Turzii şi cartierul Henri Coandă. De asemenea, un proiect pentru care urmează să fie depusă în primul trimestru al acestui an cererea de finanţare din fonduri europene vizează consolidarea, reabilitarea şi conservarea Muzeului Gh. Tătărescu'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel