Firea, anunț referitor la muzeul Holocaustului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi că va susţine din nou, în următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, proiectul de realizare a Muzeului Holocaustului.

Ea a adăugat că va propune, totodată, un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea Pinacotecii Bucureştiului, fiind identificată o clădire care să o găzduiască. 'În urmă cu doi ani, în calitate de primar general, am supus dezbaterii şi aprobării Consiliului General transferul în administrare a unei clădiri din stradă Lipscani nr. 18-20, către Institutul Elie Wiesel, în vederea amenajării unui muzeu pentru cinstirea memoriei evreilor care au pierit în Holocaust. Primăria Capitalei a fost dată în judecată pentru aceasta, invocându-se faptul că proiectul respectiv a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară, într-o şedinţă extraordinară şi pentru că anterior existase o decizie prin care această clădire de pe Strada Lipscani trebuia să fie amenajată ca Pinacotecă. După doi ani de zile, acel proces a fost pierdut de către Primărie, iar proiectul de hotărâre respectiv a devenit nul. Eu cred că o promisiune odată făcută trebuie onorată. De aceea, am revenit de două ori cu acest proiect de hotărâre în cadrul CGMB, îmi menţin opinia şi voi repune pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre pentru care sper să obţin o majoritate calificată', a declarat Firea, potrivit unui comunicat de presă remis de municipalitate.

Clădirea este monument istoric

Gabriela Firea a explicat că Primăria Capitalei a făcut toate demersurile pentru implementarea proiectului cu privire la realizarea Pinacotecii şi a fost deja identificată o clădire care să o găzduiască. 'Reamintesc faptul că ani de zile nimeni nu s-a preocupat de acest subiect şi nu i-a păsat nimănui că zeci de opere de artă au zăcut uitate prin subsoluri. Din acest motiv, voi propune consilierilor generali, în următoarea şedinţă, aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să înfiinţăm o instituţie de cultură care să gestioneze acest domeniu atât de important pentru cultura Capitalei României. Clădirea identificată ca destinaţie pentru Pinacoteca Bucureştiului este monument istoric şi e situată pe Bd. Elisabeta nr. 29-31, Sector 5. Aceasta are o suprafaţă de 6.700 mp, iar în prezent acest obiectiv de investiţii al Primăriei Capitalei se află într-un amplu proces de consolidare, reabilitare şi punere în valoare', a precizat primarul general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel