Finlanda: Acord privind formarea unei coaliţii guvernamentale între cinci partide

Liderul social-democraţilor din Finlanda, Antti Rinne, a anunţat vineri că a încheiat un acord de coaliţie cu alte patru partide de stânga şi de centru, înainte de constituirea aşteptată a unui nou guvern săptămâna viitoare, potrivit France Presse. 

Antti Rinne (56 de ani), probabil viitorul prim-ministru, a condus partidul său la victorie în alegerile legislative din aprilie, chiar în faţa partidului Adevăraţii finlandezi (naţionalist). Condusă de către discretul Jussi Halla-aho, formaţiunea Adevăraţii finlandezi - care s-au axat în campanie împotriva imigraţiei - a obţinut 39 de locuri, iar social-democraţii 40. Numai 0,2 puncte separă cele două partide politice.

Cunoscut pentru talentele sale de negociator, Rinne, fost ministru de finanţe care s-a ocupat cea mai mare parte a carierei sale de activitatea sindicală, a preferat o coaliţie cu partidul de centru al premierului Juha Sipilä, pe care l-a combătut în campania electorală, denunţând reducerile cheltuielile publice introduse de guvern.

Verzii, Alianţei de stânga şi Partidul popular suedez (liberalii) fac parte, de asemenea, din acordul de coaliţie. La rândul său, partidul naţionalist a acuzat la începutul lunii mai pe Rinne de 'formarea unui guvern între stânga şi verzi împotriva voinţei alegătorilor'.

Programul guvernamental detaliat al viitoarei coaliţii conduse de social-democraţi este aşteptat să fie făcut public luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel