Financial Times atacă România prin Dragnea: Criticile #rezist, în presa internațională

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este criticat într-un material publicat de jurnalista Valerie Hopkins, în ”Financial Times”, în contextul preluării de către România a preşedinţiei rotative a Uniunii Europene. 

Financial Times consideră că preluarea Preşedinţiei UE de către România semnifică "un punct de referinţă pentru perioada de tranziţie post-comunistă a ţării şi o oportunitate rară să-şi arate realizările şi ambiţiile". De asemenea, publicația mai notează că "lumina reflectoarelor UE va expune structura opacă de putere din România, clasă conducătoare măcinată de conflicte şi corupţia omniprezentă".

În același material, semnat de jurnalista Valerie Hopkins, Liviu Dragnea este criticat, aducându-se în discuție condamnarea penală pentru fraudă electorală care nu i-ar putea permite să devină prim-ministru, dar și părerile criticilor potrivit cărora liderul PSD "controlează Guvernul şi îşi foloseşte influenţa imensă pentru a încerca să se protejeze pe el, dar şi membri ai clasei politice, de cruciada procurorilor anticorupţie".

De asemenea, jurnalista se referă și la proprietățile lui Liviu Dragnea. Ea descrie casa liderului PSD drept o vilă uriașă, cu piscină, punând descrierea în antiteză cu zona în care se află: ”în apropierea centrului oraşului, capitala uneia din cele mai sărace regiuni din România".

Liviu Dragnea este asemănat cu Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, invocându-se faptul că acesta și "aliații săi au răspuns criticilor prin atacarea UE, deşi cele mai recente sondaje de opinie au arătat că 91% din români doresc să rămână parte din Blocul comunitar".

Vezi și: Augustin Lazăr, atac în Le Monde: Vor să disciplineze justiția pentru a reveni la anii '90

Sondaj bombă pe scena politică. Dragnea - Tăriceanu, răsturnare de situație. Orban, umilit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel