Filipine, cutremur uriaș. Alertă de tsunami

filipine
filipine

Un cutremur cu magnitudinea 6,9 s-a produs sâmbătă în largul insulei Mindanao, din sudul Filipine, a anunţat Institutul geologic american (USGS), alertă de avertizare privind posibile tsunami fiind retrasă după circa două ore, relatează AFP şi Reuters.

Nu au fost raportate persoane rănite sau pagube în urma cutremurului.

Seismul s-a produs la sud-vest de oraşul Davao, la 59 km adâncime, potrivit USGS, care a estimat iniţial magnitudinea seismului la 7,2.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a anunţat iniţial că "valuri periculoase" de tsunami sunt "posibile" pe o rază de 300 de kilometri de epicentrul seismului, de-a lungul coastelor Filipinelor, Indoneziei şi statului insular din Oceanul Pacific, Palau.

La aproximativ două ore de la producerea cutremurului, centrul a anunţat că avertizarea pentru tsunami nu mai este în vigoare.

Locuitorii din sudul Filipinelor au spus că seismul a durat circa un minut, oamenii au ieşit în grabă din clădiri, dar nu s-au produs pagube însemnate.

Filipine și Indonezia, zone de risc

"Mă aflam la recepţie şi am văzut lustra legănându-se", a relatat telefonic pentru Reuters Jonna Ramos, care lucrează la Anchor Hotel din General Santos, adăugând că toate persoanele cazate în hotel au ieşit din clădire, dar s-au întors în scurt timp.

Presa din Indonezia a relatat, de asemenea, că nu s-au produs pagube.

Filipine şi Indonezia sunt situate pe Inelul de Foc al Pacificului, un lanţ de vulcani în formă de potcoavă, care mărgineşte Oceanul Pacific.

Indonezia a fost lovită de două tsunami devastatoare anul acesta, primul în septembrie, după un seism de 7,5 pe coasta de vest a insulei Sulawesi, când au murit peste 2.000 de persoane, cel de-al doilea s-a produs în urmă cu o săptămână, sâmbătă seara, când o porţiune dintr-o insulă vulcanică s-a prăbuşit în strâmtoarea Sunda, situată între Java şi Sumatra, generând valuri tsunami care au ucis peste 400 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel