Fii ECO. Artere din Cartierul Chitila, ecologizate de elevi

Aproximativ 150 de elevi de la clasele I- VIII din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 182 “Alexandru Costescu”, Școlii Gimnaziale nr. 183 și Școlii Gimnaziale nr.184 au participat astăzi la prânz la o acțiune de ecologizare a unor zone adiacente unităților de învățământ în care studiază. Este vorba despre străzile Marginei, Păunilor și Mimozei situate în apropierea căii ferate din Cartierul Chitila.

Totodată, elevii au participat cu această ocazie și la ore de ecologie pe diverse teme: colectarea separată şi reciclarea deşeurilor, păstrarea curăţeniei, menţinerea şi păstrarea zonelor verzi ale sectorului, etc.

Aceasta este prima acțiune din cadrul Proiectului “FII ECO!” inițiat de Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare din această zonă administrativă.

Proiectul și-a propus să determine elevii din Sectorul 1 să aibă o atitudine eco – pozitivă faţă de mediul înconjurător. 

Fiecare elev a fost premiat pentru implicare în cadrul proiectului “FII ECO” cu diplome şi tricouri personalizate. Diplomele au fost înmânate de către Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

“Dobândirea unei atitudini prietenoase față de mediul înconjurător se face de la vârste fragede. Sunt impresionat de atitudinea eco pe care o au elevii din Sectorul 1, care au înțeles că strada este o prelungire a casei pe care trebuie să o păstrăm curată ca pe propria locuință. Doresc să mulțumesc cadrelor didactice pentru implicarea în derularea acestui proiect. Împreună putem avea grijă de mediu și de sănătatea noastră și a generațiilor viitoare”, a declarat edilul Dan Tudorache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel