Mihai Fifor: Premierul să explice şi situaţia bebeluşilor de la Marie Curie

Liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, a solicitat, miercuri, în plen, premierului Dacian Cioloş să explice şi situaţia în cazul copiilor din Argeş internaţi la Spitalul ''Marie Curie'', arătând că este haos în sistemul de sănătate.

'Vreau să abordez şi o altă temă, o temă care ţine de o situaţie dramatică: este vorba de situaţia copiilor din judeţul Argeş care de două săptămâni se află între viaţă şi moarte şi nici noi, nici părinţii nu au primit răspunsuri. Din afară se vede doar o bâjbâială nedemnă pentru un Guvern care a venit pentru a aşeza instituţiile statului în limitele funcţionării normale. Cu toate acestea avem copii între viaţă şi moarte, avem trei bebeluşi morţi şi nimeni nu poate da un răspuns. Foarte târziu s-a cerut intervenţia celor din UE. Am înţeles că vine o misiune suedeză în câteva zile. Câteva zile sunt prea mult, alte cazuri pot să apară. Aş vrea să ne aplecăm asupra acestui lucru pentru că haosul din sănătate nu poate să mai continue. Vă solicităm să ne acordaţi răspunsuri pe această temă', a spus Fifor, după intervenţia premierului pe tema acţiunii ANAF la adresa televiziunilor trustului Intact.

Fifor a arătat că, în cazul Antenelor, ANAF a avut o intervenţie în forţă, abuzivă, şi premierul trebuie să explice această situaţie.

'Am solicitat această întâlnire ieri pornind de la un şir de evenimente desfăşurate luni, atunci când o instituţie a statului a înţeles să-şi facă datoria ducându-se mai degrabă către ideea de abuz decât la ideea funcţionării unei instituţii a statului.

Am semnalat derapajul de la democraţie. (...) Vreau să rămânem pe câteva întrebări privind modul în care o instituţie a statului înţelege să-şi facă datoria. Ne putem întreba ce se întâmplă dacă o instituţie a statului vine în forţă şi solicită într-un termen absolut aberant de 5 zile ca o instituţie de presă să părăsească imobilul. Ne întrebăm ce va urma după o acţiune în forţă', a susţinut Fifor.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în plenul Senatului, că a cerut noii conduceri ANAF să reanalizeze modul în care îşi desfăşoară activitatea, astfel încât atitudinea agenţilor să fie una de respect faţă de cetăţeni şi faţă de contribuabili. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel