FIFA a stabilit ce bani trebuie să dea Cardiff lui Nantes pentru transferul lui Sala

Sebastian Florea / 01 oct 2019 / 08:53

Cardiff trebuie să-i plătească lui Nantes o sumă importantă din transferul lui Sala, conform FIFA.

FIFA a cerut clubului galez de fotbal Cardiff City să-i plătească lui FC Nantes 6 milioane euro din suma de transfer de 17 milioane de euro a jucătorului argentinian Emiliano Sala, decedat pe 21 ianuarie într-un accidentat de avion, scrie AFP.

După decesul jucătorului, Cardiff City a decis să nu onoreze o primă plată de 6 milioane de euro, din suma totală transferului, deşi înţelegerea fusese făcută înainte de producerea tragicului eveniment, în condiţiile în care argentinianul nu a apucat să evolueze pentru galezi.

La finele lunii august, FIFA a adresat cluburilor FC Nantes şi Cardiff City un e-mail în care preconiza o conciliere în ce priveşte plata transferului fotbalistului argentinian Emiliano Sala.

Nantes a sesizat la sfârşitul lui februarie Comisia pentru statutul jucătorului din cadrul FIFA, când Cardiff a refuzat să plătească 17 milioane de euro, valoarea totală a transferului lui Sala, care şi-a pierdut viaţa pe 21 ianuarie împreună cu pilotul micului avion care-i transporta către clubul galez.