Fidelis 2016. Bonus de dobândă de 1.000 de lei pentru 100 de deţinători de titluri de stat

Economii
Economii

Ministerul Finanţelor Publice va efectua, în 6 august 2018, ultima plată de dobândă anuală în valoare de 2,15 lei/obligaţiune, de rambursare a valorii nominale de 100 lei/obligaţiune şi a bonusului de dobândă pentru 100 de persoane selectate prin tragere la sorţi, aferente titlurilor de stat FIDELIS emise în anul 2016. 

În 3 august, 100 de deţinători de titluri de stat, persoane fizice, vor fi selectaţi, prin tragere la sorţi, pe baza CNP-ului, pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 1.000 de lei. Lista câştigătorilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Depozitarul Central S.A va asigura distribuirea sumelor reprezentând dobânzi, rambursări ale valorii nominale şi a bonusului de dobândă către deţinătorii titlurilor de stat. 

Plăţile vor fi făcute în contul de brokeraj pentru clienţii care au instrumentele în contul unui Intermediar, prin transfer bancar în conturile înregistrate în sistemul Depozitarului Central sau în numerar, la ghişeele agenţiilor Băncii Comerciale Române S.A., în calitate de Agent de Plată, pentru cei care nu au un IBAN înregistrat la Depozitarul Central. Sumele de bani mai mari de 10.000 de lei se vor vira numai prin transfer bancar în conturile comunicate de investitori. 

Emisiunea a fost suprasubscrisă de peste şapte ori

Emisiunea de titluri de stat pentru populaţie FIDELIS CENTENAR, lansată în 2016, a fost suprasubscrisă de peste şapte ori, statul reuşind să atragă mai mult de 735 de milioane de lei, în condiţiile în care valoarea iniţială a emisiunii a fost de 100 de milioane de lei. În ceea ce priveşte numărul de investitori, acesta a fost de 20.185, de 16 ori mai mulţi faţă de anul 2015. 

Ministerul Finanţelor Publice a emis titluri de stat pentru populaţie în iunie 2015, pentru prima dată după 10 ani de absenţă pe această piaţă. Valoarea emisiunii din 2015 a fost tot de 100 de milioane de lei, însă valoarea nominală a fost de 1.000 de lei, considerată ulterior prea ridicată. În plus, dobânda a fost stabilită tot la 2,15%, însă în urma unui mecanism care pentru mulţi cetăţeni a părut a fi complicat. Drept urmare, emisiunea a fost subscrisă doar în proporţie de 65%, iar autorităţile au decis să modifice caracteristicile viitoarelor emisiuni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel