Fete dispărute, ucise în Caracal. Dăncilă: Cei care au greșit trebuie să plătească!

Viorica Dăncilă (PSD)
Viorica Dăncilă (PSD)

Premierul Viorica Dăncilă cere o anchetă urgentă, în cazul fetelor ucise de la Caracal, pentru a putea lua măsuri ferme.

'Eu cred că trebuie făcută o anchetă foarte serioasă, o anchetă rapidă. I-am solicitat ministrului Afacerilor Interne să plece la Caracal pentru a avea o anchetă rapidă, iar toţi cei care au greşit trebuie să plătească. Ceea ce este foarte trist este că, dincolo de cei care vor plăti, de măsurile pe care le vom lua - şi vom lua măsuri foarte stricte, pentru ce s-a întâmplat - tragedia aceasta lasă o rană în inima oricărui român. Acest lucru nu îl putem întoarce, din păcate, a spus, la Bacău, Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă şeful Poliţiei Române trebuie să îşi dea demisia în urma acestui caz, Viorica Dăncilă a răspuns: Nu pot să vin eu cu sugestii decât după terminarea anchetei. După ce se va întoarce de la Caracal, ministrul Afacerilor Interne va veni la primul-ministru, vom vedea care sunt concluziile anchetei şi vă asigur că vom lua măsuri foarte stricte, foarte ferme. Viorica Dăncilă a arătat că este alături de familia fetei.

Premierul Dăncilă a postat un mesaj și pe pagina sa de Facebook

'Crima din Caracal este o dramă cumplită, o tragedie care ne-a înghețat inimile. Ca mamă, sunt alături de rudele aflate în suferință și voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a le sprijini.

Ca prim-ministru, solicit imperativ o anchetă completă și elucidarea de urgență a acestui caz, motiv pentru care am dispus alocarea tuturor resurselor necesare din partea Poliției Române și deplasarea de urgență a Ministrului Afacerilor Interne la Caracal.

De asemenea, fac un apel către Președinte pentru o analiză riguroasă în ședința de CSAT de marți, în special a responsabilității STS în acest caz.

Cine a greșit va plăti.

Este un apel ferm către toate instituțiile implicate să analizeze și să impună sancțiuni severe, dar și să corecteze eventuale vulnerabilități și vicii de procedură, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.' a scris Viorica Dăncilă, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel