Urmărește emisiunea live


Festivităţile de Revelion, ANULATE în Amsterdam din cauza creșterii numărului de infectări

Foto: Jonas Von Werne - Pexels
Foto: Jonas Von Werne - Pexels

Amsterdam anulează festivităţile de Revelion organizate de primărie.

Amsterdam anulează festivităţile de Revelion organizate de primărie, din cauza creșterii numărului de infecții cu coronavirus și a numărului de internări în spitale. În acest an nu vor avea loc festivități de Revelion organizate de municipalitatea din Amsterdam, conform site-ului orașului.

Primarul Femke Halsema a decis să anuleze atât festivitatea principală din piața Museumplein, unde are loc de obicei numărătoarea inversă, dar şi focurile de artificii din cartiere.

Motivul este creșterea numărului de infecții cu coronavirus și a numărului de internări în spitale, care a determinat guvernul să impună un lockdown parțial începând cu sfârșitul săptămânii trecute.

Săptămâna trecută, având în vedere deteriorarea situației legate de COVID-19, Guvernul a impus măsuri mai stricte în Olanda, menite să limiteze apariția contactelor de la persoană la persoană. Municipalitatea din Amsterdam speră că aceasta va fi ultima dată când vor fi anulate festivitățile de Revelion și că din 2022 totul va reveni la normal.

Olanda se confruntă cu un boom de cazuri noi de coronavirus. A înregistrat 19.274 de noi infecții în ultimele 24 de ore, depășind cu mult recordul de joia trecută. Amsterdam este orașul cu cele mai multe cazuri (925), urmat de Rotterdam (468), Haga (428), Tilburg (305) și Utrecht (304). De asemenea, a crescut și numărul pacienților internați în spital din cauza Covid, cu 122, până la un total de 1.985, cel mai mare număr din 19 mai, transmite Mediafax.

Italia înăsprește condițiile de obținere a certificatului verde

Italia înăsprește condițiile de obținere a certificatului verde, în încercarea de a determina persoanele care au peste 40 de ani să-și facă a treia doză de vaccin fără să piardă timp. Restaurantele, teatrele și stadioanele urmează să rămână deschise doar pentru vaccinați.

Curba epidemiologică rămâne sub observația atentă a experților și a guvernului, care este pregătit să urmeze modelul austriac de certificat verde, dacă numărul cazurilor și al spitalizărilor continuă să crească.

Vineri, când tendința de infectare va deveni mai clară, guvernul va adopta un nou decret, care, pentru a opri îmbolnăvirile și a accelera a treia doză, va înăspri condițiile de obținere a certificatului verde, scrie La Stampa.

Durata certificatului verde ar urma să fie redus de la 12 la 9 luni, astfel încât să îi determine pe cei de peste 40 de ani să își administreze doza a treia de vaccin fără a pierde prea mult timp.

A doua măsură vizează cinematografele, teatrele, stadioanele, barurile și restaurantele, unde ar urma să intre doar cei care s-au imunizat complet sau s-au vindecat în ultimele șase luni. Testele, fie ele rapide sau moleculare, urmează să fie excluse de pe certificat.

Pe de altă parte, angajații vor continua să meargă la serviciu chiar și cu teste negative.

Între timp, poate chiar de joi, ar putea fi adoptat un decret care să facă obligatorie a treia doză pentru personalul sanitar.

Viteza cu care se iau măsuri este dată și de studiile care spun că vaccinurile își pierd protecția la șase-opt luni de la a doua doză. În două luni, infecțiile în rândul personalului sanitar, care a fost printre primii care au fost vaccinați, au crescut cu 192,3%, de la 936 de cazuri la 14 septembrie la 2.736 la 14 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel