Festivalul Serilor Filmului Românesc, în premieră, la Timişoara

Festivalul Serilor Filmului Românesc (SFR) va lansa ediţia inaugurală pentru Timişoara, în perioada 13-15 septembrie, cu pelicule în premieră naţională, care vor fi difuzate în spaţiul Iulius Town.

Ambasadorul FSR, Irina-Margareta Nistor, recomandă festivalul cu un program regal, cu vedete autohtone, care au ajuns la Cannes şi Hollywood şi care vor oferi un weekend variat şi colorat, care nu trebuie ratat.

'Ne-am dorit de foarte mult timp să ajungem la Timişoara, iar această colaborare cu Iulius Town vine în urma unei colaborări de succes de ani de zile cu Iulius Group - partenerii festivalului iniţiat şi organizat la Iaşi, de un deceniu. Vom avea trei zile şi trei nopţi pline de întâlniri speciale, filme şi o premieră românească foarte aşteptată. Vrem ca ediţia-pilot să fie de bun augur pentru următoarele ediţii', precizează Andrei Giurgia, directorul Festivalului SFR, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Reprezentanţii Iulius Town Timişoara garantează că în aceste zile vor aduce împreună numele mari ale cinematografiei, filmele cele mai aşteptate şi dialogul, integrând Festivalul SFR în cel mai mare proiect urban din ultimii ani de la Timişoara, convinşi fiind că locurile se însufleţesc prin oameni şi iniţiativă. Invitatul special al primei ediţii de SFR la Timişoara este actorul Vlad Ivanov, care joacă în filmul 'La Gomera', regizat de Corneliu Porumboiu. 'Vin din nou, cu mare drag, la Timişoara.

De data aceasta, la invitaţia minunatei echipe de la Serile Filmului Românesc. Vin să prezint 'La Gomera', în regia lui Corneliu Porumboiu, film prezent în competiţia oficială de la Cannes, şi alte filme româneşti. Iubesc echipa de la Serile Filmului Românesc, pentru că sunt pasionaţi, profesionişti şi iubesc filmul', spune actorul Vlad Ivanov. Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile. Festivalul SFR este organizat de Asociaţia ARTIS.

Proiectul este rezultatul pasiunii studenţilor din Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi pentru cinematografia românească. Iniţiat în 2010, continuat timp de nouă ani cu retrospective, invitaţi şi parteneri din lumea cinematografiei, festivalul a ajuns să fie recunoscut la nivel naţional de instituţiile reprezentative din mediul cultural. Festivalul SFR este unicul de acest profil din ţară, dedicat în exclusivitate filmului românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel