Festivalul PLAI deschide porţile multiculturalităţii la Muzeul Satului Bănăţean din Timișoara

Festivalul PLAI, recunoscut în plan internaţional ca fiind un spaţiu al multiculturalităţii, începe vineri seara, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, cu o atmosferă incendiară oferită de Sonido Tupinamba, Nubyan Twist, Bebel Gilberto şi Panjabi MC. 

Evenimentul, o pagină din programul Capitalei Culturale Europene 2021, reuneşte într-un nou cadru al Muzeul Satului Bănăţean, în zona lacului, peste 60 de prieteni cu proiecte noi şi vechi, transmit reprezentanţii Centrului Cultural PLAI Timişoara, într-un comunicat remis AGERPRES. Manifestarea se desfăşoară în fiecare an, în luna septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean, potecile acestuia fiind transformate în alei culturale, artistice şi meşteşugăreşti, pe care se desfăşoară activităţi de învăţare interculturală, prin intermediul picturii, sculpturii, arhitecturii, gravurii, fotografiei, teatrului, filmului, literaturii, muzicii. Sunt pregătite şi locuri de joacă pentru copii, zone special amenajate pentru relaxare şi lectură, dar şi de vizionare de filme.

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului PLAI îşi deschide porţile şi pentru o mulţime de ateliere şi activităţi pentru toate vârstele, ateliere de inginerie genetică, de ilustraţie, de cioplit în lemn, de făcut coroniţe din flori, de făcut cosmetice naturale, introducere către primii paşi de kizomba. Vor avea loc şi degustări de vin, cafea şi ciocolată, mâncare tradiţională arabă şi din Afganistan, alături de migranţi şi refugiaţi stabiliţi în Timişoara, dar şi posibilitatea de a avea o experienţă de fine dining în curtea unei case din cadrul muzeului. Potrivit aceluiaşi comunicat, 'PLAI a mers mereu dincolo de muzică, prin oameni, proiecte, iniţiative care fac comunităţile noastre mai funcţionale, incluzive şi deschise, cuprinse într-un program generos'. Sâmbătă şi duminică vor urca pe scena festivalului Balkan Taksim, Amira Kheir, Red Baraat, Bosq, 47Soul, Orange Blossom, Gili Yalo. Festivalul PLAI este un eveniment pentru toate vârstele, plin de activităţi create de peste 48 de entităţi menite să nască pasiuni şi presărat cu muzică bună, din toate colţurile lumii.

Evenimentul este organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş. Trecut şi în agenda evenimentelor Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, festivalul îşi propune să promoveze dialogul intercultural într-un mediu multicultural şi artistic şi se bazează pe munca de voluntariat, fiind catalogat internaţional drept cel mai bun proiect românesc intercultural de voluntariat. Festivalul PLAI a fost câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 - cel mai bun proiect multicultural din România, trofeul fiind înmânat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel. De asemenea, a câştigat Premiului I al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea 'Artă şi cultură' şi Premiului I al Galei Societăţii Civile 2017 pentru proiectul AMBASADA la secţiunea 'Dezvoltare economică şi socială'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel