Festivalul plăcintelor, în Parcul Naţional din Bucureşti, weekendul acesta

Festivalul placintelor
Festivalul placintelor

O paradă de 100 de metri de plăcinte vă face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la "FESTIVALUL PLĂCINTELOR" din Parcul Naţional, Sector 2 Bucureşti, un festin gastronomic la care toţi bucureştenii sunt invitaţi  până duminică, pentru că sloganul evenimentului este " La Plăcinte Înainte!"

Vedetele incontestabile ale evenimentului vor fi bineînţeles Plăcintele, ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele şi pentru toate gusturile. Organizatorii vă provoacă să savuraţi plăcinte din toate zonele tradiţionale româneşti, dar şi delicatese orientale, în gusturi cu specific  turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome şi culori, un adevărat spectacol gastronomic!

De la plăcintele creţe de Maramureş servite cu horincă "de la mamă ei", poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, o Mare Unire În Gusturi şi-n Plăcinte!

Şi, special pentru gurmanzi, se vor pregăti şi vestitele plăcinte învârtite, plăcintă de casă sârbeasca cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci sau sărate, plăcinte greceşti, plăcinte tătare şi turcesti- suberek, plăcintă cu carne de vită, paie şi mentă, brânză şi mentă, în foi fine, lipie subţire cu carne de vită, ceapă, ardei kapia, usturoi şi condimente, o multitudine de reţete şi o gamă variată de plăcinte, din care aveţi ce alege.

Toate preparatele conţin ingrediente 100% naturale

Toate preparatele conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale. Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe cu bucate alese, delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun cu nemiluită, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de miţitei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și păstrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere...din belșug și cu licori angelice din struguri, prune, căise, piersici, vișine și pere.

Vreme frumoasă, iarbă verde, o zonă de distracție pentru cei mici, muzică și activități pentru întreaga familie, această este rețeta perfectă pentru un weekend reușit! Meșterii populări vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.

Toate aceste surprize vă așteaptă de joi 29 august până duminică 01 septembrie, în Parcul Național din Capitală, unde sunteți poftiți cu drag! Intrarea este liberă, de dimineața până seară târziu!!!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel