Festival Sibiu. Adrian Despot, alături de 400 de chitarişti

Peste 400 de chitarişti din toată ţara vor cânta simultan 15 melodii folk şi rock, sâmbătă, în Piaţa Habermann din centrul municipiului Sibiu, fiind acompaniaţi live chiar de autorii melodiilor, Adrian Despot de la Viţa de Vie, Ştefan Boldijar de la Semnal M, Alin "Coiotu" Dincă de la Trooper, Paul Radu de la Antract, în cel mai mare concert de chitară din România.

"Evenimentul - cel mai amplu demers naţional de acest gen - va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 18.00, în Habermann Markt şi va fi prezentat de Cristian Hrubaru", se arată în comunicat.

Duetul dintre chitarişti şi artişti are loc în cadrul Sibiu Guitar Meeting, un festival care începe vineri. Principalul eveniment de vineri din festival este "concertul 'Generaţia Rock salută Generaţia Folk', care îşi propune să aducă pe scenă trupe de copii şi tineri, printre care: Grupul Balada al Palatului Copiilor din Sibiu, Banda CPO a Centrului de Plasament Orlat, formaţiile Ad-Hoc, Revolver şi SGF (Shred Guitar Force) din Sibiu, dar şi grupuri din Bucureşti şi Craiova". "În continuare, formaţia Trooper va susţine un show live cu acces liber, în care vor cânta cele mai cunoscute melodii proprii, dar şi piese în premieră, incluse pe noul album. La finalul serii, chitaristul finlandez Samuli Federley ajunge pentru prima dată în România, într-un concert la Rock'N Bike Pub", potrivit organizatorilor.

Seria concertelor va continua sâmbătă, de la ora 22.00, cu un spectacol acustic Viţa de Vie, la "The Wolf", care este sold-out, iar duminică, în acelaşi loc, va avea loc un concert al formaţiei Semnal M, de la ora 22.00, pentru care încă se găsesc bilete pe Kompostor.ro.

"Festivalul propune un program complex, format din activităţi dedicate atât chitariştilor, cât şi publicului larg. Dintre acestea, o premieră este expoziţia semnată de lutierul Lőrinczi Győrgy, la care va expune vineri, ora 16.00 şi sâmbătă, ora 12.00 o serie de instrumente cu coarde şi va prezenta evoluţia lor, până la chitara modernă de astăzi", conform comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel