FERMA ANIMALELOR. USR, cadou în Senat pentru PSD-ALDE

Senatorii USR au venit au venit cu cadouri pentru colegii lor din opoziție.

Aceștia le-au dăruit senatorilor PSD-ALDE câte un exemplar cu "Ferma animalelor", carte scrisă de George Orwell.

"Aş vrea să fac un anunţ. Noi, cei de la USR, ne-am gândit că, apropiindu-se Crăciunul, ar fi bine să facem un cadou colegilor noştri. (...) Prin urmare, am cumpărat pentru dumneavoastră un exemplar din "Ferma Animalelor" a lui Orwell, de care fiecare dintre dumneavoastră cred că aţi auzit. Am vrut doar să anunţ şi să-i rog pe colegii mei să împartă aceste cărţi", a afirmat senatorul USR Nicu Fălcoi, înainte să îşi susţină unul dintre amendamente la proiectul pentru modificarea Legii nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Florina Presadă şi Mihai Goţiu au lăsat pe pupitrele senatorilor câte o carte. Unii au păstrat-o şi au răsfoit-o, alţii au refuzat-o. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a înapoiat cadoul, aşezând volumul primit pe una dintre băncile senatorilor USR. Senatorii USR au mai adus în plen un drapel al UE şi au pus pe băncile care le revin pancartele galbene de forma unor palme pe care scrie "Toţi pentru Justiţie".

"Ferma animalelor" este un roman scris de George Orwell

"Ferma animalelor" este un roman scris de George Orwell. Publicat în Anglia în 17 august 1945, cartea reflectă evenimentele care au dus la și din perioada numită era lui Stalin (1927–1953) înainte de al Doilea Război Mondial. Orwell, fiind un socialist democrat[1] și membru al Partidului Independent al Clasei Muncitoare timp de mulți ani, l-a criticat pe Iosif Stalin și a suspectat Stalinism-ul de la Moscova după experiențele sale cu NKVD în timpul Războiului Civil Spaniol. Într-o scrisoare către Yvonne Davet, Orwell a descris Ferma animalelor ca fiind romanul său „contra lui Stalin".

Titlul original era Ferma animalelor: O fabulă, însă editorii din Stalele Unite au renunțat la O fabulă în ediția din 1946. Dintre toate traducerile din timpul vieții lui Orwell, numai Telugu a păstrat titlul original. Alte variante ale titlului includ: O satiră și O satiră contemporană. Orwell a făcut sugestia ca traducerea în franceză a titlului să fie Union des républiques socialistes animales, amintind de numele francez al Uniunii Sovietice, Union des républiques socialistes soviétiques, care se abreviază URSA, ceea ce înseamnă „urs" în latină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel