"Fenomenul Brăila", trucul folosit în unele școli. Educație doar cu buletinul

Educație
Educație

"Fenomenul Brăila" este un truc folosit de unele școli pentru a nu se afla cât sunt de slabe. Mai exact, cei mai nepregătiți elevi se sunt aduși la evaluări, prin urmare media notelor este mai mare.

Pentru a fi evaluați, elevii vor fi puși să facă cerere scrisă și să se prezinte cu buletinele, certificatele de naștere și foile matricole.

Ce urmează?

"Pentru ce cer copii ale cărții de identitate, certificatului de naștere și a foii matricole? De ce? În baza a ce? Cu ce scop? Și când zici „se anexează", cine anexează? Părintele sau școala? Pentru foaia matricolă trebuie să ceară părintele școlii să-i dea originalul, ca să facă o copie să o depună cu cererea asta?

Evaluarea are loc în clasă, alături de colegi, supravegheat de cadre din școală. De ce le cerem acum carte de identitate (!!) și certificat de naștere (să fim siguri-siguri, nu așa!), unor copii pe care-i știm de nouă ani că-s ai școlii și din comunitate? Ce urmează, să-i pună să vină cu cerere de înscriere și cu copii după actele de identitate și când îi ascultă să le pună note?

Mai mult, ce facem cu cei care nu au acte, sau ale căror acte au expirat sau au fost pierdute? Pentru ce-i pedepsim, pentru ce complicăm procedura? Ca să scoatem și mai mulți din evaluare, tot pe cei mai defavorizați?", scrie romaniacurata.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel