Femeie ucisă în Galaţi, cu 15 de lovituri de cuţit. Criminalul, condamnat la 25 de ani de inchisoare

Florin Răvdan / 07 oct 2019 / 19:34

Un bărbat din Galaţi, care anul trecut şi-a ucis concubina cu 15 lovituri de cuţit, a fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi la 25 de ani de închisoare cu executare. 

El a fost găsit vinovat de omor calificat şi hărţuire. Bărbatul a fost obligat să le plătească celor doi copii minori ai femeii pe care a ucis-o daune morale şi materiale ce însumează 145.000 de lei, dar şi pensie de întreţinere până la vârsta majoratului.

Crimă teribilă acum un an 

 

Violeta Mirică (34 de ani) a fost ucisă în dimineața zilei de 1 martie 2018 de fostul concubin, Vasile Petcu, care i-a aplicat 15-20 de lovituri de cuţit în zona gâtului şi a feţei.

Femeia, mamă a doi copii (dintre care unul de 17 ani), se despărţise de soţ şi locuia cu părinţii ei. La un moment dat, ea s-a împrietenit cu criminalul, cu care a avut o relaţie amoroasă de câteva luni, însă femeia a decis să rupă legătura din cauza violenţelor pe fond de gelozie ale iubitului. Mai mult decât atât, femeia decisese de câteva săptămâni să se împace cu fostul soţ, lucru care l-a înfuriat la culme pe fostul iubit, care a ameninţat-o în public că îi va tăia gâtul. În dimineaţa zilei de 1 martie, criminalul a ieşit în stradă şi a aşteptat-o pe victimă, care locuia la câteva case distanţă de domiciliul lui, în drumul către serviciu. Când a văzut-o, el i-a cerut să se împace şi i-a oferit un mărţişor. Cum femeia l-a refuzat, a scos un cuţit şi a înjunghiat-o cu furie, de mai multe ori. Apoi a abandonat victima într-o baltă de sânge şi a plecat acasă.

Criminalul a fost reţinut pe 1 martie 2018, fiind ulterior arestat preventiv. Declaraţia lui în faţa anchetatorilor a fost: „Recunosc fapta, dar nu o regret".