Felix Bănilă, în cazul Melencu: Mă bucur că mama victimei a schimbat atitudinea. Sper să nu se răzgândească

Felix Bănilă
Felix Bănilă

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că se bucură că Monica Melencu și-a schimbat atitudinea și a acceptat să ofere specialiștilor probele biologice.  

„Eu mă bucur, și colegii ne bucurăm că mama victimei și-a schimbat atitudinea pentru probele de comparații - avem nevoie pentru a fi trimise cu maximă celeritatea în Statele Unite. (...) Sper să nu se răzgândească", a declarat Felix Bănilă, la Anena.3

Șeful DIICOT a mai subliniat că, în cazul în care mama Luizei nu era în viață, ar fi identificat o altă soluție pentru aceste teste ADN.

„Avem nevoie de comparație, respectiv de salivă de la mama victimei. Avem nevoie de probe, pentru că tiparul genetic recoltat în laboratoare FBI trebuie comparat cu profilul genetic de la mama victimei. Acest tip de ADN se transmite exclusiv pe linie maternă. (...) Identificam o altă soluție. (dacă Mama Luizei nu era în viață, n.r.)", a mai explicat Bănilă.

Rezultatele obținute de FBI pot fi folosite în România, chiar dacă analiza nu este omologată în țara noastră, mai spune șeful DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel