Federer şi Nadal revin în Consiliul jucătorilor ATP

Elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal revin în Consiliul jucătorilor Asociaţiei Profesioniste de Tenis (ATP), a confirmat campionul iberic joi la Montreal, unde participă la turneul Masters 1.000 care are loc săptămâna aceasta în metropola canadiană.

Cei doi tenismeni, alături de austriacul Jurgen Melzer, au fost aleşi de către colegii lor pentru a-i înlocui în consiliul prezidat de sârbul Novak Djokovic, pe olandezul Robin Haase, britanicul Jamie Murray şi ucraineanul Serghei Stahovski, care au demisionat înaintea turneului de la Wimbledon, la finele lunii iunie.

"Am decis să fim împreună", a declarat Nadal în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o joi seara, după calificarea sa în sferturile de finală la Montreal.

"Eu nu voi fi singur, el nu va fi singur. Împreună putem avea o anumită greutate şi să ajutăm acest sport să meargă, sper eu, în direcţia cea bună", a adăugat spaniolul.

"Novak este acolo de un timp, noi am fost acolo înainte. Este un lucru bun ca jucătorii să fie implicaţi în ceea ce se petrece în sportul lor", a mai spus Nadal.

Preşedinte al acestui sindicat al jucătorilor, Djokovic încearcă să întărească structura de guvernanţă din tenisul masculin, ATP, pentru a oferi mai multă putere jucătorilor, să redistribuie mai mulţi bani şi să limiteze puterea turneelor, în special a Masters-urilor 1.000.

În acest scop, actualul număr mondial acţionează uneori brutal. Ultima sa "victimă" a fost chiar preşedintele ATP, britanicul Chris Kermode, constrâns să plece la finele anului 2019, după un vot al consiliului AFP, la începutul lunii martie, unde cei trei reprezentanţi ai jucătorilor au făcut bloc împotriva sa, votul acestora fiind influenţat de Djokovic, conform observatorilor.

Rafael Nadal consideră că "sunt multe lucruri de făcut" şi a promis că a acceptat această misiune pentru a-şi putea aduce contribuţia la rezolvarea acestora.

"Opinia pe care o voi oferi va fi a unuia care este de peste 15 ani în circuit. Pot probabil să arunc o lumină diferită asupra modului în care trebuie să fie jocul sau a îmbunătăţirilor care pot fi aduse. Pe parcursul carierei noastre, Roger şi cu mine am acordat atenţie evoluţiei sportului nostru. Încă mai sunt multe de făcut şi vrem să fim implicaţi. De aceea ne-am întors", a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel