Fed Cup: Monica Niculescu - Am fost foarte aproape, îmi pare rău că nu s-a putut

Monica Niculescu - Simona Halep
Monica Niculescu - Simona Halep

Monica Niculescu, care jucat partida de dublu alături de Simona Halep, a apreciat după eşecul cu Franţa (2-3) din semifinalele Fed Cup de la Rouen, că România a fost foarte aproape de calificarea în finală, dar nu s-a mai putut repeta succesul cu Cehia de la Ostrava.

Franţa s-a calificat în finala Fed Cup, după ce a învins România cu scorul de 3-2, în urma victoriei dramatice a perechii Caroline Garcia/Kristina Mladenovic cu 5-7, 6-3, 6-4 în faţa cuplului Simona Halep/Monica Niculescu, duminică seara, la Rouen, în semifinalele competiţiei.

Monica Niculescu, declarații după meci

Îmi pare rău, au fost doar câteva puncte diferenţă. Acele puncte le-am luat noi la Ostrava, aici nu s-a mai putut. Eu m-am simţit bine în teren, chiar mi s-a părut că nivelul meu a crescut în setul trei. Îi mulţumesc Simonei pentru ce a făcut. A luptat cu sufletul, era obosită, dar şi-a dorit foarte mult, suporterii au fost extraordinari, am încercat să mă hrănesc cu energia lor, am reuşit cât am putut. Îmi pare tare rău, sunt dezamăgită, şi nu pot să zic decât că ne dorim să câştigăm acea cupă şi nu o să ne dăm bătute. Am fost aproape, foarte foarte aproape, nici nu vă daţi seama cât de aproape şi îmi pare rău că nu s-a putut, a declarat Monica Niculescu după meci.

Monica a mulţumit fanilor pentru atmosfera extraordinară creată la Kindarena şi care le-a făcut pe fetele noastre să joace ca acasă: A fost grozav, m-am simţit excelent, nu mă aşteptam să fie atâta lume. Am încercat s-o ajut pe Simona, dar nu au mai fost mingile acelea cum au fost la Ostrava, au dat foarte multe tuşe, mie mi-a sărit mingea de vreo două-trei ori rău. Mulţumim suporterilor care au fost extraordinari tot acest weekend. Cred că nu mai au voce şi le mulţumim că au fost alături de noi şi au crezut în noi.

Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic

Sâmbătă, în meciurile de simplu, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a trecut de Mihaela Buzărnescu în două seturi, cu 6-3, 6-3. Duminică, în primul meci de simplu, Halep a învins-o pe Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar apoi Pauline Parmentier a câştigat cu 6-3, 2-6, 6-2 în faţa Irinei Begu. La dublu, Mladenovic şi Garcia au învins perechea Halep/Niculescu cu 5-7, 6-3, 6-4. Semifinala Franţa - România s-a jucat pe o suprafaţă de zgură instalată în Palatul Sporturilor Kindarena din Rouen, cu o capacitate de 4.976 locuri, conform informaţiilor furnizate de organizatori.

VEZI ȘI: Fed Cup 2019. Kristina Mladenovic/Caroline Garcia vs. Monica Niculescu/Simona Halep. Scorul FINAL

Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru. România a înfruntat Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite la Philadelphia, în SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel