Fed Cup 2019. Halep, primele declarații după meciul cu Caroline Garcia

Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep, care a adus două puncte uriaşe României în semifinala cu Franţa din Fed Cup, a opinat după meciul maraton cu Caroline Garcia că a luptat pentru fiecare punct şi a fost mai tare mental decât adversara ei.

Simona Halep, numărul doi mondial în tenisul feminin, a învins-o dramatic pe Caroline Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, duminică, la Rouen, în a treia partidă de simplu a meciului România-Franţa (2-1), din semifinalele Fed Cup, scrie Agerpres.

A fost o adevărată bătălie şi cred că amândouă am jucat bine astăzi, la un nivel ridicat de tenis. Sunt foarte fericită că am putut câştiga acest meci, pentru că era important pentru echipa noastră. Iar acum sperăm că va câştiga şi Irina. Caroline a jucat diferit contra mea azi, a jucat mult mai bine. Cred că a început să simtă jocul din nou şi este încrezătoare. Dar nivelul a fost foarte ridicat şi ea a jucat uimitor. Ea este mereu o adversară tare pentru mine şi azi toată lumea a văzut că a fost o adevărată bătălie şi nivelul a fost bun, a declarat Simona Halep la conferinţa de presă de după meciul din arena Kindarena.

Care a fost secretul lui Halep pentru acest meci

Numărul doi mondial a opinat că spiritul ei de luptă şi mentalul foarte bun au făcut diferenţa în acest meci.

Cred că fiecare punct a fost important astăzi, iar faptul că nu am renunţat, chiar dacă a fost 0-4 în primul set, m-a ajutat să îmi cresc încrederea în mine şi să încep să joc mai bine. La început ea a jucat foarte bine şi a fost greu să-mi menţin ritmul, dar după asta am putut să schimb. Mentalul, atmosfera care a fost incredibilă şi pot să spun că am avut mai multă susţinere, m-au ajutat mult, am primit multă energie pozitivă şi de aceea nu am cedat niciun punct. Fiecare punct a fost important, fiecare punct a fost la un nivel foarte ridicat şi partea mentală a contat la sfârşit de meci, când ea a dat două duble (greşeli), a adăugat campioana română.

În primul set, Halep a avut 5-4, 30-0, pe serviciul ei, dar nu a reuşit să închidă primul act: Venind de la 0-4, a fost greu să continui să câştig gheme, dar nu pot să spun că s-a întâmplat ceva rău, pur şi simplu a jucat şi ea bine în momentele acelea şi din câte îmi aduc aminte acum, serviciul nu m-a ajutat prea mult în momentul acela, nu am lovit suficient de tare, dar am trecut peste şi am început bine setul doi.

Simona Halep a căzut în setul doi

Simona a suferit o căzătură în setul doi, la 4-3, şi a jucat cu dureri restul meciului. Ea este incertă din acest motiv să joace proba de dublu, dacă devine decisivă: M-am lovit la şold destul de tare, nu îmi aduc aminte cum am căzut, dar am văzut o poză şi exact unde am durerea am căzut. Căpitanul decide, nu am avut ocazia să vorbesc cu el, sunt aici şi vedem ce decide el. Dar am durere la şold. A început să mă doară din setul doi, de la 3-0, dar am continuat să joc fără să mă gândesc. Am ştiut că după meci, o să mă doară şi mai tare, după ce se răceşte corpul. O să văd ce o să se întâmple, dar sper să câştige Irina, să nu mai fie nevoie.

A fost a doua partidă pe zgură a Simonei în acest an şi nr. 2 mondial a apreciat că a fost mai bine, dar şi adversara a fost mult mai solidă. Mi-am ridicat automat şi eu nivelul. Consider că au fost două meciuri extraordinare pe zgură, fiind şi în sală, nu e uşor, dar am început cu dreptul şi mă bucur tare mult

În primele partide de simplu disputate sâmbătă la Kindarena din Rouen, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a dispus de Mihaela Buzărnescu cu 6-3, 6-3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel