FCER, afirmații Ilan Laufer: Este grav

Ilan Laufer
Ilan Laufer

Conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), reunită miercuri într-o primă întâlnire, a luat în dezbatere declaraţia televizată a lui Ilan Laufer din seara zilei de 20 noiembrie şi se asociază în această privinţă luării de poziţie a deputatului Silviu Vexler, care 's-a disociat total' de afirmaţiile acestuia.

Potrivit unui comunicat , reacţia FCER a fost formulată 'de îndată ce vicepreşedintele şi secretarul general al FCER-CM s-au reîntors de la Reuniunea Consiliului European al Comunităţilor Evreieşti şi au fost astfel disponibili pentru consultări'. 'Conducerea FCER-CM a luat la cunoştinţă de declaraţia de presă a deputatului FCER-CM, domnul Silviu Vexler, care s-a disociat total de afirmaţiile domnului Ilan Laufer: 'Referitor la declaraţiile lui Laufer, este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor, cu atât mai mult cu cât ele sunt legate de antisemitism, care este un lucru grav' . Considerând temeinice afirmaţiile deputatului Silviu Vexler, ne asociem acestei luări de poziţie', se arată în comunicat.

Vor publica si o comunicare detaliată

FCER precizează că după încheierea şedinţei Comitetului Director de joi, 'în care vor fi dezbătute pe larg toate aspectele acestei situaţii', va face publică o luare de poziţie detaliată. Ilan Laufer a apreciat marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale ar reprezenta 'un nou act de antisemitism'. 'Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci când m-a refuzat în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis, în ceea ce mă priveşte, este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an preşedintele Klaus Iohannis', a susţinut Laufer. Fostul ministru a precizat că va face o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, considerând că refuzul preşedintelui Iohannis reprezintă 'o atitudine clară' de discriminare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel