Urmărește emisiunea live


Fată de 17 ani omorâtă de pojar. Olivia, îți ucizi publicul!

O tânără în vârstă de 17 ani a murit din cauza rujeolei, la scurtă vreme după internarea în spital. Rujeola a determinat declanșarea unei duble pneumonii severe, care a dus la insuficiență respiratorie și deces. 

Tragedia s-a petrecut în spitalul Dona Estefania, din Lisabona, pe 19 aprilie, anunță Euronews, în contextul unei epidemii de rujeolă izbuncite în mai multe țări europene unde se manifestă curentul anti-vaccinare.


Publicul asociază rujeola cu bolile copilăriei, dar cazul dramatic din Portugalia demonstrează că pojarul poate face victime și printre adolescenți sau adulți. Familia tinerei din Lisabona nu are nicio vină, spun autoritățile. Medicul de familie a recomandat evitarea vaccinării, în primul an de viață, pentru că fetița părea a fi alergică. Decesele din România, unde s-au înregistrat 17 morți de la debutul epidemiei, puteau fi evitate, însă, dacă părinții nu refuzau vaccinarea.


Activiștii care se opun vaccinării au făcut prozeliți prin campanii derulate online. Cea mai cunoscută vedetă care lansează manifeste anti-vaccinare în spațiul public este Olivia Steer, asociată ca imagine trustului ProTv. Soțul ei, celebrul realizator de televiziune Andi Moisescu, nu doar că nu se delimitează de campania Oliviei, dar chiar o apără, considerând reacțiile la adresa acesteia drept un linșaj mediatic "pentru că a încurcat niște calcule".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel